Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reistip Panathinaikos-thuis: vertrek zo vroeg mogelijk

Vroeg in de avond voetballen op een doordeweekse dag is verre van ideaal. Toch worden Ajax en Panathinaikos donderdag door de Uefa al om 19.00 uur aan de aftrap verwacht. Dit betekent dat supporters rekening moeten houden met extra drukte rondom de Amsterdam Arena.

23 november 2016 - 16:51
UsershyraDesktopajax_dataimages527509f0200dc06bf53e1556e857a124_normal
Het wordt druk rond de Arena. © De Brouwer

Ga maar na: bovenop de toch al drukke avondspits komen nog 40.000 supporters die naar de Arena proberen te komen. Als het even kan, doe je er verstandig aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken van huis of werk.

Dus kijk je baas lief aan of zorg dat het eten extra vroeg op tafel staat, zodat je eerder de deur uit kunt. Hoe meer mensen vroeg in de Arena zijn, hoe meer ruimte er is op de weg en in het OV voor de mensen die echt niet eerder kunnen komen.

En dan zijn er vanuit Ajax nog wat andere verzoeken. Neem geen vuurwerk mee en houd de trappen vrij. Aan de ene kant omdat Ajax niet zit te wachten op boetes van de Uefa, zeker omdat de club er niet goed op staat bij de voetbalbond.

Maar veiligheid is voor Ajax nog een belangrijker argument. Dat vuurwerk wel mooi, maar niet veilig is in een vol stadion spreekt voor zich. Dat volle trappen voor onveilige situaties zorgen, is minder bekend.

“Trappen gelden als vluchtweg en dienen daarom vrij te zijn van personen en obstakels. Dit is tevens van belang voor een snelle hulpverlening bij een medisch incident,” legt Ajax uit op het digitale thuis van de club.

Na al deze servicemededelingen rest ons niets anders dan jullie een fijne wedstrijd te wensen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >