Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars volgt Huntelaar en baalt van late komst Ziyech

Marc Overmars vertoont zich niet zo vaak in de media, maar bij de schaarse persmomentjes doet hij wel gelijk een boekje open. Zo ging hij zaterdag in gesprek met De Telegraaf in op het te laat aantrekken van Hakim Ziyech, het moeilijk managen van de hevige concurrentie en de interesse in Klaas-Jan Huntelaar.

26 november 2016 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimages56999dbede2081a79f560a9ec4b107aa_normal
Overmars schat de kans aanwezig dat Ajax deze winter de markt op gaat. © Pro Shots

De Europese wedstrijd tegen Panathinaikos (2-0-zege) toonde aan dat Overmars het dit seizoen redelijk voor elkaar heeft. Ajax beschikt over een brede selectie en ook kwalitatief is de ploeg er op vooruitgegaan ten opzichte van vorige seizoenen. De technisch manager beseft dat zo’n brede selectie ook zijn nadelen heeft.

“Door op het laatst nog Hakim Ziyech erbij te halen, zijn we nu met een groep van 23 man, vol concurrentie begonnen. De afgelopen jaren waren veel spelers zeker van hun plek. Dat is dit jaar anders. Door de meesten is er gevochten voor hun basisplaats, maar er is helaas ook ellende ontstaan. We geven ook toe dat het nu best moeilijk te managen is,” zegt hij tegen De Telegraaf.

“Misschien moeten we ervan af dat een speler op zijn negentiende moet doorbreken en een vaste basisplaats moet krijgen. Waarom niet op zijn 21e? Ajax blijft in mijn ogen de club voor talenten. Richairo Zivkovic bijvoorbeeld, heb ik nog niet afgeschreven. En met Kenny Tete, Jairo Riedewald, Anwar el Ghazi en Riechedly Bazoer denk ik ook dat het nog goed komt bij Ajax.”

Dan nog even over Ziyech. De middenvelder is bij Ajax wekelijks uitblinker, maar toch duurde het lang voordat Overmars hem aantrok. Iets te lang eigenlijk, want op het moment dat Ziyech naar Amsterdam kwam was Ajax al uitgeschakeld in de Champions League.

“Met de wijsheid achteraf hebben we wel spijt, ja. Maar er waren destijds helaas goede redenen om dat niet te doen. Als we veel geld moeten betalen voor iemand die we heel graag willen, zou dat nu wel kunnen. Dat het eerder niet kon, is een intern verhaal.”

Overmars verwacht dat er deze winter wel wat spelers zullen vertrekken. Maar ook als dat niet gebeurt zal de technisch manager wellicht de markt op gaan. Het is goed mogelijk dat Overmars op zoek gaat naar een linksback en buitenspelers. Maar ook Huntelaar wordt nog altijd nauwlettend in de gaten gehouden. “Hij is een echte winnaar. Zulke jongens hebben we nodig. Ik zeg niet dat we hem gaan halen, maar we houden zijn situatie in de gaten.”

De kans dat de volgende aankoop uit Scandinavië komt is wat geslonken. Doordat ook daar de spelers bijna niet meer te betalen zijn volgens Overmars richt Ajax zijn vizier meer en meer op Zuid-Amerika. “Daar heb je in een paar landen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor Mateo Cassierra en Davinson Sanchez hebben we circa vijf miljoen euro betaald. En dat is voor zulke spelers acceptabel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >