Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kikkerdril en geklets

Ajax stelde groepswinst in de Europa League veilig met een piepjong B-elftal en stapt zondag met een uitgeruste A-ploeg in de bus richting Heerenveen. Wat een belachelijke en ongekende luxe eigenlijk. Ik zie overal weer blije gezichten in de Amsterdam Arena. Donderdag ook weer. Alleen dat al is pure winst.

25 november 2016 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd9e0a4e80c4545854f909c3601c3cd44_normal
Wow! Kijk, kijk, kijk! © Pro Shots

De Europees debuterende dochter Emma moest wél even goed kijken vanaf haar klapstoeltje gisteren. Wie zijn al die gasten? Ja, Donny van de Beek kent ze wel. Younes, Tete, Onana en Dijks ook.

En Lasse natuurlijk. Die vindt ze tof. Van Nouri en Cerny heeft ze wel eens gehoord, maar waar zijn Klaassen, Sinkgraven, Veltman en Dolberg? En wie zijn De Ligt, Clement, De Jong en Westermann?

“Straks worden Klaassen en Veltman ook jaloers, net als Gudelj en El Ghazi,” klinkt Emma bezorgd. Na wat uitleg over rust geven en jong talent ervaring laten opdoen, zie ik geruststelling.

Bij het warmlopen was ze ook al erg bezorgd over het lot van Diederik Boer. “Hij mag alleen Onana inschieten en verder niks. Dat vind ik zielig.” De verwarring is compleet als ze Davinson Sanchéz in de spits ziet lopen. “Euhm, pap, wat doet Sanchéz daar? Dat is toch een verdediger?”

'Waarom zijn die ‘Panatienogwat-fans’ zo vrolijk? Ze staan toch achter?'

Ik hoor mezelf zeggen dat ze Mateo Cassierra ziet lopen, een landgenoot van Sanchéz en spits van beroep. “Hij is vast niet zo goed als Dolberg,” klinkt het bedenkelijk naast me. Ik zie een diepe groef in het nog jonge voorhoofd.

En zo kwebbelt de dochter heel de avond:
- “Wow!!” en “Kijk, kijk, kijk!!!” (bij het zien van het spandoek en de roodzwarte rook op Zuid)
- “Waarom zijn die 'Panatienogwat-fans' zo vrolijk? Ze staan toch achter?”
- “Ik heb honger, is de Burger Bitch nog open straks?”
- “Denk jij dat Nouri zenuwachtig is?”
- “Waarom staan de 'Ajaksers' (Ajaxfans op zuid) met hun rug naar het veld?”
- “Is het leuk om Ajaxwachter (steward) te zijn?”
- “Cerny moet eruit hoor, hij verliest écht alles...”
- “Oeh, de tweede helft speelt Younes aan onze kant, zin in!”
- “Zijn we eerste in de groep geworden? Krijgt Ajax dan nu een beker?”

Natuurlijk speelden de Grieken zwak. En ja, het liep lang niet overal even soepel op het veld. Is ook allemaal niet zo gek. Maar toch was het in zoveel opzichten weer flink genieten in de Arena.

Met kikker Gudelj definitief uit de kruiwagen, kikker El Ghazi die mogelijk terugspringt en kikker Bazoer die over het randje kijkt, was het goed te zien dat donderkopjes Nouri, Van de Beek, Cerny, De Jong, Clement en De Ligt zich zonder al te veel moeite staande hielden tegen Panathinaikos.

We kunnen rustig slapen: genoeg kikkerdril in Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >