Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer prijst El Ghazi: ‘Ook bij Jong plezier in voetbal’

De tijdelijk uit het eerste verbannen Anwar el Ghazi maakte vrijdagavond tegen NAC zijn debuut bij Jong Ajax (2-1-zege). De aanvaller scoorde gelijk en viel daarna uit met een rugblessure. Trainer Marcel Keizer was na afloop tevreden over de positieve instelling van El Ghazi.

05 november 2016 - 10:18
UsershyraDesktopajax_dataimages5b1732e376e4a52ee46a753b06185ab2_normal
El Ghazi probeerde het geregeld van afstand, Keizer vindt dat prima. © Pro Shots

Door het recente akkefietje tussen trainer Peter Bosz en El Ghazi moet de aanvaller een maand lang bij het Jong Ajax van Keizer opdraven. De trainer van de beloften zag bij de trainingen van afgelopen dagen een gemotiveerde El Ghazi en beloonde die inzet met een basisplaats tegen NAC.

Keizer: “Als hij het veld opstapt, dan heeft hij plezier in voetbal. Ook nu weer bij Jong. Dat is de juiste insteek en daar ben ik tevreden over. We weten allemaal dat-ie een goede speler is. Hij heeft niet voor niets drie jaar in het eerste gespeeld,” zei de trainer tegen Ajax Life.

El Ghazi beloonde het vertrouwen van de trainer met een doelpunt, maar leek met zijn acties en schoten daarna iets teveel voor eigen succes te gaan. Keizer zag dat anders. “Hij is belangrijk, want hij scoort. Daarbij heeft El Ghazi een goed schot, dus ik vind het prima als hij schiet. Die keuzes moet je aan spelers overlaten. Je moet ze een bepaalde vrijheid geven.”

De negentig minuten maakte El Ghazi niet vol. Hij moest naar de kant met een rugblessure, die op het eerste gezicht wel mee lijkt te vallen. El Ghazi was overigens niet de enige die vroegtijdig het veld verliet. Ook Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri werden gewisseld.

“Vaclav voelde wat aan zijn hamstring, dus die heb ik er uit voorzorg uitgehaald,” verklaarde Keizer. “Met Nouri hadden we de afspraak gemaakt dat hij een helft zou spelen. Die is dus niet geblesseerd.” De kans is daarom groot dat Nouri voor de uitwedstrijd tegen AZ weer bij de selectie van het eerste zit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >