Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier Ajaxtalenten op lijstje van wonderkids wereldwijd

Het ene lijstje vinden we net even iets belangrijker dan het andere lijstje. Maar deze ranglijst krijgt van ons een stempel van goedkeuring. En heus niet alleen nu er vier talentvolle Ajacieden zijn uitgekozen. Het gaat om Dolberg, Bazoer, Sánchez en Riedewald.

15 november 2016 - 13:25
UsershyraDesktopajax_dataimages46134dba8c6a05d96fa15b0ce46ee73f_normal
Sánchez is op de 28ste plek de hoogst geklasseerde Ajacied. © Pro Shots

‘FourFourTwo’s 59 Best Under-21 Wonderkids in the World’ heet het lijstje waar we op doelen. De redactie van FourFourTwo heeft verstand van zaken. Die mensen begrijpen supporters en snappen het spelletje.

Vandaar dat onze ogen open gaan als ergens Ajacieden opduiken, op een van de vele ranglijsten die door een jaar heen worden gepubliceerd. Dit keer gaat het, niet geheel verrassend, om een lijstje met de grootste talenten wereldwijd jonger dan 21 jaar.

De Ajacieden vinden we helaas niet hoger terug dan de middenmoot, maar ergens is dat ook wel weer prima. Laat Kasper Dolberg en Davinson Sánchez nog maar een tijdje in de Amsterdam Arena voetballen, Riechedly Bazoer is waarschijnlijk toch al gevlogen.

Dolberg (19) staat waarschijnlijk ook alleen maar op de 57ste plek omdat hij pas een paar maandjes meedraait. De spits uit Denemarken is druk bezig om naar de top te stormen en maakte een paar dagen terug zijn debuut voor de nationale ploeg.

Ondanks zijn vormdip staat Bazoer er ook nog goed op bij de scouts van FourFourTwo. En niet alleen daar trouwens, aangezien FC Barcelona nog steeds voor hem in de markt schijnt te zijn. Helaas spreekt broer Bazoer al met Ajax over de gewenste transfersom, aangezien een vertrek in de maak is.

“Zonder die dip had Bazoer waarschijnlijk hoger op deze lijst gestaan,” geeft de redactie van FourFourTwo zelf ook al aan. Het is niet uitgesloten dat de twintig jaar oude Bazoer – nu 36ste – zijn belofte alsnog weet in te lossen, al zal hij daarvoor wel meer vechtlust moeten tonen dan de laatste tijd bij Ajax.

Revelatie Sánchez hijgt de hoogst geklasseerde Ajacied al in de nek. Hij wordt gerangschikt op positie 28. Duelkracht wordt aangestipt als grote pluspunt van de Colombiaan, die aan de bal nog moet groeien. We vinden het in Nederland belangrijk dat een verdediger goed kan passen, voor de twintigjarige Sánchez is dit nog nieuw en toch gaat het al best goed.

Twee plekken boven Sánchez en vooral op basis van zijn goede balgevoel, vinden we de hoogst geklasseerde Ajacied: Jairo Riedewald. Eigenlijk zijn de zaken rondom Riedewald nooit zo spannend, vandaar dat je hem zo bent vergeten. Waarvoor excuses! Net als Bazoer is er de laatste weken niet veel speeltijd weggelegd voor deze verdediger, die net zo goed twintig lentes jong is, maar hem hoor je tenminste niet zeuren.

Wat opvalt is dat drie van de vier Ajaxtalenten niet van jongs af aan op De Toekomst lopen. Sterker nog, een trio talenten werd weggeplukt bij andere clubs. Hopelijk is de verhouding anders op het lijstje van 2017. Er dienen zich al wat Jong Ajacieden aan.

Een hoge klassering op een lijstje van talenten wereldwijd, hoeft ook weer niet alles te zeggen over het vervolg van iemands carrière. Blind, Fischer, De Jong, Klaassen en Van Rhijn waren anno 2014 nog wonderkids. Slechts Blind speelt nu bij een absolute topclub. Qua naam dan.

Klik hier om de beoordelingen van toen te lezen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >