Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clement vindt impact debuut vooral 'grappig'

Het zijn gekke weken voor Pelle Clement. De aanvoerder van Jong Ajax maakte tegen Kozakken Boys zijn debuut in de hoofdmacht en werd vorige week per brancard van het veld gedragen bij Jong Ajax - VVV-Venlo. Vrijdag stond hij tegen NAC weer gewoon in de basis.

08 november 2016 - 09:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesc565752df2559a2e66ab1a85acb0e676_normal
Het is fijn voor Clement dat hij weer gewoon kan eten. © Pro Shots

Eigenlijk had Clement na ruim een uur spelen al het gevoel dat een wissel dichtbij was. Zijn lies ‘stond op slot’, zoals hij het zelf verwoordt. Maar omdat Vaclav Cerny en Appie Nouri al gewisseld waren en Anwar el Ghazi ook ineens gewisseld moest worden, zat er niets anders op voor de aanvoerder om het duel in de Amsterdam Arena uit te spelen.

“Ik had een paar dagen slecht gegeten en dat merkte ik wel aan mijn lichaam,” zegt hij tegenover Ajax Life. “Ik kreeg op maandag echt een klap op mijn bek, zeg maar. Daardoor had ik last van mijn lip en kaak en er zaten een paar tanden los. Ik heb drie dagen alleen maar yoghurt gegeten door een rietje. Voor de wedstrijd heb ik voor het eerst weer een beetje normaal kunnen eten.”

Clement had zich kunnen beklagen over het ongemak, hij ziet nu het voorbij is juist het positieve. “Ik merk nu goed wat voeding doet met je lichaam. Dat is ook wel eens goed om mee te maken. Ik kan dat nu ook andere jongens vertellen, en zeggen dat ze goed voor hun lichaam moeten zorgen.”

Jong Ajax won vrijdag met 2-1 van NAC Breda, en zo werd deze periode tussen de interlandweken goed afgesloten. Een periode die voor Clement ook al goed begon, met zijn debuut in Ajax 1, in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6). Met twee doelpunten stelde de aanvaller zich voor aan het grote publiek. Dat voorstellen was ook wel nodig, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cerny en Nouri was Clement voor zijn debuut niet al een jeugdspeler over wie veel gepraat en geschreven werd.

“Dat klopt. Maar ik vond het niet zo erg, het was misschien wel fijn dat er minder op mij werd gelet. Vroeger had ik er meer problemen mee, dacht ik: ik ben er ook nog. Maar in ons team is het niet zo dat het maar om een paar spelers draait. Iedereen gunt elkaar het beste. We zorgen dat iedereen in zijn kracht kan spelen, zodat we als ploeg goed presteren. En daar ga je zelf ook weer beter door spelen. Ik ben een ander type speler dan Vaclav en Appie, maar ook die heb je nodig. Het werkt goed zo.”

Dat Clement zich een nog onbekende voetballer moet noemen, is echter verleden tijd, dankzij Kozakken Boys-uit. “Ik ben er niet van geschrokken, maar ik vond het wel grappig om te zien hoeveel impact zo’n debuut heeft. Vooral bij anderen. Er werd veel over me gesproken.”

En over moeder Clement. Ze stond haar trotse tranen weg te pinken op het veld, na afloop van de bekerwedstrijd. Clement zei daarop op de nationale televisie, tegenover Hans Kraaij, dat zijn moeder ‘om alles huilt’. “Ze weet dat ik dat soort dingen kan zeggen, ze vond het niet erg,” zegt hij nu. “Ze heeft altijd goed voor me gezorgd. Ik woon nu op mezelf, dus ze heeft niet die yoghurtjes voor me gekocht, haha.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >