Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wel blij met houding Traoré, niet met vorm

De verwachtingen waren hooggespannen toen Bertrand Traoré op huurbasis naar Ajax kwam. Maar juist die hooggespannen verwachtingen zorgen voor een kritische blik bij supporters. En er is ook reden om kritisch te zijn, erkent Peter Bosz.

02 november 2016 - 16:14
UsershyraDesktopajax_dataimages3f03b391a51fd2f4501f8d76f3f3ae25_normal
Het gemor over Traoré neemt toe, niet alleen bij El Ghazi. © De Brouwer

Ondanks het gebrek aan doelpunten was het spel van Traoré in de eerste weken nog best te pruimen, maar toen ook het spel minder werd, nam de kritiek toe. Anwar el Ghazi verweet de trainer zelfs dat hij vriendjes opstelt, waarna hij werd bestraft.

“De vorm van Bertrand is op dit moment niet goed. Ik weet dat hij veel beter kan, zoals hij ook bij Ajax al heeft laten zien toen hij net bij ons was. Na de laatste interlands haalde Traoré niet meer het niveau van ervoor, dat moet zo snel mogelijk terug,” aldus Bosz.

Bosz bespreekt de situatie van Traoré tijdens het persmoment daags voor het thuisduel met Celta de Vigo. De Ajacieden op de tribune verwachten donderdag beter spel van de nummer negen, anders zal het gemor toenemen.

Wat niet meehelpt, is dat Traoré een laconieke houding wordt verweten. Zoiets poets je moeilijk weg. Bosz is het hier niet mee eens. “Nee, ik snap niet dat mensen hem laconiek vinden. Maar dat is misschien ook omdat ik hem al heel lang heel goed ken.”

“Als het lukt, zie je iets bijzonders. Lukt het niet, dan lijkt Bertrand flegmatiek of laks, maar dat heeft met het type speler te maken. Wij kunnen precies zien wat hij doet, op basis van objectieve data en niet door subjectieve waarnemingen. Ik begrijp het wel, maar ben het er niet mee eens.”

Er wordt nu volop discussie gevoerd over de vorm en houding van Traoré. Wij hadden al vroeg in de smiezen dat het niet loopt zoals mag worden verwacht en schreven begin dit seizoen een analyse. We gebruikten toen ook het woord ‘laconiek’. De analyse kun je hier lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >