Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over Celta-thuis: 'De ploeg die wint, was favoriet'

Als Ajax wint van Celta de Vigo, is het geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Dan is de groepsfase overleefd. Maar dat zoiets simpeler is gezegd dan gedaan, bewees het uitduel. Peter Bosz blijft op de vlakte als het gaat om een favorietenrol.

02 november 2016 - 16:37
UsershyraDesktopajax_dataimages76979061b8a96b1059e68fb4e846c8b4_normal
Bosz voorziet nog veel meer mooe momenten van Ziyech. © Pro Shots

Ajax verloor dit seizoen slechts een Europese wedstrijd, dat was uit tegen FK Rostov. Vorig seizoen was het andersom en werd er slechts een wedstrijd gewonnen. Met Celta komt de zwaarste tegenstander uit de groepsfase op bezoek, na de remise (2-2) van twee weken geleden in Vigo.

De vraag is alleen met welke spelers Celta precies aantreedt in de Amsterdam Arena. Alsof het normaal al niet moeilijk is om een favoriet aan te wijzen, is het nu nog lastiger. “De ploeg die donderdag heeft gewonnen, is favoriet,” redt Bosz zich bij het persgesprek.

“Wie het beste zijn eigen spel kan spelen, heeft de sleutel van de wedstrijd in handen. Wij hebben een bepaalde manier van speler, al is die nog in ontwikkeling. We hebben de stijgende lijn te pakken, maar soms een terugslagje en daarna wil je weer twee stappen vooruit.”

Als een Spaanse verslaggever vraagt waarom Bosz wat Celta betreft het meest bezorgd over is, volgt een verrassend antwoord. “Bezorgd? Nergens over. Celta schoot uit de startblokken tegen FC Barcelona (4-2) en Las Palmas (3-3), maar gaf de eerste wedstrijd bijna uit handen en de tweede werd zelfs nog gelijk.”

Celta is soms dus kwetsbaar en onder Ajacieden leeft de hoop dat Hakim Ziyech kan toeslaan. Ziyech staat inmiddels vast op het middenveld en het beste komt nog, meent zijn trainer.

“Het is heel moeilijk voor een speler als je niet de voorbereiding meemaakt. Dan wordt de manier van spelen uitgelegd en leer je je ploeggenoten kennen. Het is lastig als je er later pas bij komt, vandaar dat we hem rustig hebben gebracht. Hakim is nog niet op het niveau waar hij kan zijn, de hele ploeg trouwens niet. Het kan en moet beter.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >