Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Bosz heeft tip voor De Ligt: 'Geef Sánchez een schop'

De roep om een vaste basisplaats voor Matthijs de Ligt zwelt aan. Hij is nog maar 17 jaar, maar veel supporters vinden dat de verdediger er klaar voor is. Bekijk de reacties onder de plaatjes van de opstelling op onze Facebookpagina maar. Peter Bosz durft De Ligt ook zo op te stellen, maar voor de trainer staat Davinson Sánchez nog iets hoger in de pikorde.

30 november 2016 - 14:05

“Hij heeft de ‘pech’ dat hij een twintigjarige Davinson voor zich heeft staan, die zich ook uitstekend presenteert bij Ajax,” vertelt Bosz in gesprek met Ajax TV. Als hij daar niet had gestaan, had je kans dat hij al veel meer gespeeld zou hebben.”

Maar wat Bosz betreft gaat de ontwikkeling van De Ligt in een prima tempo. “Ik denk dat het voor hem een uitstekende aanloop is. Het zijn nogal wat stappen die hij maakt. Hij heeft een mooie toekomst voor zich.”

Alles wat De Ligt nu meepakt, is pure winst voor hem. Bosz had aan het begin van het seizoen namelijk niet verwacht dat de jonge verdediger nu al zo ver zou zijn. Sterker nog: voor het trainingskamp in Oostenrijk was De Ligt nog een onbekende voor Bosz.

“Ik kende Matthijs helemaal niet heel goed. Er waren een aantal jonge jongens onder wie Dolberg en De Ligt die erbij kwamen. Zo van: kijk er maar eens naar. Dat hebben we gedaan. En dan zijn dit wel bijzondere spelers.”

Maar toch, voor iedereen die De Ligt nu al in de basis wil zien, blijft nog één vraag staan: wat moet hij doen om dat te bereiken? “Ik zou zeggen: Davinson een schop geven, maar dat is misschien ook geen goed idee,” zegt Bosz lachend.

En dan serieus: “Hij moet gewoon op deze manier door blijven gaan. De stappen die hij al heeft gemaakt, blijven maken, dan zullen we op een gegeven moment niet meer om hem heen kunnen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >