Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz duidelijk over Gudelj: 'Volledig aansluiten of niet'

Het is onrustig binnen de selectie van Ajax. Leek het wangedrag van Anwar el Ghazi op zich te staan, zaterdag werd ook Nemanja Gudelj uit de selectie gezet. Vanwege motivatieproblemen. Peter Bosz gaf zondag uitleg. “Ik bepaal of je speelt of niet.”

06 november 2016 - 18:40
UsershyraDesktopajax_dataimages185223c8189eb9eb4dd418a49b8eec9a_normal
In Alkmaar was nog iemand druk op zaterdagavond. © Pro Shots

“Ik begrijp heel goed dat het niet fijn en moeilijk is als je niet speelt. Dat geldt vooral voor jongens die international zijn, en die ook onder mij aan het begin van het seizoen in de basis stonden. Ik snap dat het heel moeilijk is,” reageerde Bosz nog enigszins begripvol over de onvrede bij enkele bankzitters, onder wie Gudelj.

“Maar het moet ook duidelijk zijn dat ik bepaal of je speelt of niet. Er staat nergens in het contract dat je alleen als basisspeler zou kunnen spelen,” vervolgde hij. “Dus er is een kans dat je op de bank terechtkomt. Als je onderdeel van het team wilt uitmaken, dan moet je dat accepteren. Als je dat niet kunt opbrengen, kun je ook geen onderdeel van het team zijn.”

Die keuze legde Bosz ook Gudelj voor: of volledig aansluiten of helemaal niet. “Het kan niet zo zijn dat ik iemand alleen maar oproep als hij in de basis kan spelen. Hij gaf aan dat hij het niet kon opbrengen. Dan is het klaar.”

Gudelj meldt zich maandag bij het nationale team van Servië. Als hij na de interlandperiode terugkomt in Amsterdam zal hij zijn voetbalschoenen even thuis mogen laten. Eerst moet hij op gesprek bij de Ajaxdirectie, die vorige week nog Anwar el Ghazi op het matje riep na onenigheid met Bosz.

El Ghazi werd naar Jong Ajax gestuurd voor een maand, wat met Gudelj gebeurt, weet Bosz niet. “Ik hoor wel na het gesprek hoe de directie erin staat. Ik heb zaterdag eerst met mijn technische staf gesproken, daarna heb ik het ook met de directie gesproken. We praten elke dag met elkaar. Zij waren het uiteraard met me eens.”

Dit krijgt natuurlijk nog een staartje. Vraag is nu ook of het bij El Ghazi en Gudelj blijft, of dat andere spelers – we noemen maar even een Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Jairo Riedewald – ook voor problemen gaan zorgen. “Ik spreek die jongens elke dag. Ik weet niet of er morgen misschien weer iemand op de stoep staat. Dat weet ik niet. Maar ik verwacht het niet.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >