Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Betrokkenen hinten op 'iets groters' dan Johan Cruijff Arena

Direct na het overlijden van Johan Cruijff gingen er stemmen op om de Amsterdam Arena naar hem te vernoemen. Dit moet in overleg met de familie gebeuren en die had wel even iets anders aan het hoofd. Inmiddels lijkt er iets verder te worden gedacht dan de Arena alleen.

13 november 2016 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages27390426eb540ab36c76722e26370368_normal
De vraag is of we deze naam ooit op de gevel zien prijken. © De Brouwer

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders was vrijdag niet alleen een moment om in de cijfertjes te duiken, maar ook om vragen te stellen over lopende zaken. Een permanent eerbetoon aan Cruijff is zo'n lopende zaak, want het is er nog niet.

“De Arena is als eerste aangewezen om iets met zijn naam te doen. De heer Markerink heeft het er al vele malen over gehad. Dit gebeurt in nauw overleg met de grootste aandeelhouders, Ajax en de gemeente,” stelde Dolf Collee, die na de vergadering aftrad als hoogste baas bij Ajax.

Collee gaf het stokje over aan Edwin van der Sar, die vanaf nu meepraat over een eerbetoon aan Cruijff. Collee sloot af: “Direct na het overlijden is besloten om de familie Cruijff niet meteen lastig te vallen met zaken als naamgeving.”

“Cruijff is groter dan alleen maar voetbal, Cruijff is groter dan Ajax. Het palet wordt groter, of er niet een andere plek beter is geschikt als eerbetoon aan de heer Cruijff. De gemeente is hierbij betrokken en de familie heeft er een belangrijke laatste stem in. De besprekingen vinden plaats.”

Grote vraag is aan wat voor groots eerbetoon aan Cruijff we moeten denken. Wordt Schiphol misschien naar hem vernoemd, het centraal station, de Dam, de A10? We weten het niet...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >