Ajax blijft in duel van twee gezichten tegen AZ steken op 2-2

Ajax heeft dure punten laten liggen tegen AZ: 2-2. Na een dramatische eerste helft herpakte de ploeg zich dankzij treffers van Bertrand Traoré en Davy Klaassen, maar kon de zege alsnog niet over de streep trekken.

06 november 2016 - 15:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesd912a9786f9449c8a7160d0164d346ff_normal
Het was bikkelen. In de eerste helft lukte dat niet, in de tweede beter. © Pro Shots

AZ – Ajax werd leek een duel met twee gezichten te worden. Waarvan die eerste eigenlijk niet om aan te zien, en dus al zeker niet de moeite waard was om te omschrijven. Het enige positieve was dat het nog net even wat erger had kunnen zijn. Dat was dus helft één, met een 1-0-voorsprong voor AZ als resultaat.

Na rust kwam gezicht twee, en die zag er aanvankelijk een stuk beter uit. In de 48ste minuut kwam de glimlach al op het gelaat. En dat na een eerst helft zonder echte kansen aan Ajaxzijde. Younes passte de bal op Traoré, die vanaf randje strafschopgebied de bal in de kruising krulde.

Door de snelle gelijkmaker kwam de frisheid terug. Ajax speelde in en hoger tempo, waar de thuisploeg duidelijk moeite mee had. En dus was het eigenlijk wachten op de 1-2.

Die kwam dan ook. Younes probeerde Rochet twee keer met een schotje te passeren, dat lukte niet, maar uiteindelijk was het Klaassen die alsnog het laatste zetje kon geven: 1-2.

Daarna leek er eigenlijk weinig meer aan de hand. Een uitbraak, waarbij Jahanbakhsh aan Sinkgraven ontsnapte en de bal precies voor de voeten van Weghorst legde, gaf Ajax weer een klap in het gezicht: 2-2.

In de negentigste minuut haalde invaller Cassierra – hij verving de geblesseerde Younes – nog een keer van dichtbij uit, maar zijn schot ging voorlangs. Daardoor werkte de make-over in de rust uiteindelijk maar deels en waren de lachende gezichten alsnog voor aan AZ-kant te vinden.