Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Tranquilo' Onana voorlopig onder de lat bij Ajax

Andre Onana kwam na het vertrek van Jasper Cillessen zomaar in de basis te staan bij het eerste van Ajax. En dat gaat de jonge keeper prima af. Het oogt soms allemaal nog wat onzeker, maar na zeven wedstrijden, zes zeges en vier clean sheets kent de Kameroener een uitstekende start bij Ajax.

01 oktober 2016 - 15:21
UsershyraDesktopajax_dataimages072d2f1fdd137546419e9e0e232d4be6_normal
Onana deed gewoon zijn werk bij deze redding. © Pro Shots

Zelf blijft de goedlachse Onana nuchter onder de huidige situatie. “Daar ben ik blij mee, maar ik moet ook mijn verdedigers bedanken. Ze zijn fantastisch en we doen het samen. Een clean sheet voor mij is een clean sheet voor het hele team,” zegt hij op de website van de club.

De keeper hield in de Europa Leaguewedstrijd tegen Standard Luik wederom zijn doel schoon, mede dankzij een uitstekende redding in de allerlaatste minuut. “Ik deed mijn werk. Ik was niet nerveus, eerder ‘tranquilo’. Ik was blij dat ik die redding maakte. Het was een belangrijke save, voor mij, maar vooral voor het team.”

Overigens is het nog maar de vraag of Onana ook de rest van het seizoen nog onder de lat staat bij de Amsterdammers. Tim Krul is in principe aangetrokken om Cillessen in eerste instantie te vervangen in het doel. De huurling van Newcastle United is echter nog niet fit.

Krul sprak eerder de verwachting uit om tegen FC Utrecht weer bij de selectie te zitten. Bosz verkaarde bij de persconferentie woensdag waarom dit nog niet het geval is. "Hij heeft zo lang aan de kant gestaan, dat hij eerst wat wedstrijden voor Jong Ajax moet spelen. Zover is hij nog niet." 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >