Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pantelic: ‘Ajax en Celta gaan strijden om groepswinst’

Marko Pantelic stond maar een jaar bij Ajax onder contract, een stuk minder lang dan de drie seizoenen bij Celta de Vigo. Toch groeide hij in Amsterdam uit tot held, terwijl in Vigo weinig mensen zullen weten dat de spits ooit onder contract stond. Hij speelde er geen wedstrijd en werd twee keer uitgeleend.

19 oktober 2016 - 15:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesb257163fedd6bc4f0d400f9db9a5f157_normal
Pantelic stond bij Ajax en Celta onder contract, in Amsterdam werd hij een held. © Pro Shots

“Ik zat aan het einde van de vorige eeuw bij Celta. Ik herinner het me als een goed georganiseerde club met een goede sfeer in het stadion en grote ambities in de competitie,” zegt Pantelic over zijn Spaanse avontuur tegen Ajax Life.

Onze club
Het is dan ook niet gek dat Pantelic zich op dit moment meer verbonden voelt met Ajax dan met Celta de Vigo. Hij volgt de club waarvoor hij in seizoen 2009/2010 21 keer scoorde nog steeds met veel plezier. En als hij over Ajax spreekt, heeft hij het nog steeds over ‘we’ en ‘onze club’.

“Ajax is mijn club, het is een plek waar ik een onvergetelijk tijd heb gehad,” laat Pantelic dan ook weten. “Het is een nieuw team met een nieuwe coach, maar de resultaten zijn de laatste weken goed. Ik heb er vertrouwen in dat we kampioen kunnen worden en het ook in Europa goed kunnen doen.”

Een goed resultaat tegen Celta de Vigo kan Ajax verder op weg helpen richting een mooi Europees seizoen. Al denkt Pantelic niet dat in de komende twee duels met Celta kwalificatie voor de volgende ronde zozeer op het spel staat, het gaat erom wie van de twee groepswinnaar wordt.

Boven de Spanjaarden eindigen wordt lastig zat, volgens Pantelic hebben ze een goed team. “Celta is een moderne club met goede spelers. Iago Aspas is de belangrijkste speler en om hem heen staat een sterk collectief. Celta bewees dit seizoen al dat het een goede ploeg heeft, niet alleen door de overwinning op Barcelona. Ze zaten in een goede serie, die afgelopen weekend is gestopt tegen Villarreal (5-0-nederlaag, red.).”

Of Ajax na de uit- en thuiswedstrijd nog steeds bovenaan staat, hangt af van de scherpte. Pantelic hoopt in ieder geval met de Ajaxsupporters mee. “De Ajacieden moeten twee keer negentig minuten lang geconcentreerd zijn. En dan hoop ik dat ons team na de wedstrijd in Amsterdam nog steeds de leider in de groep is.”

Dolberg
In de strijd om de eerste plaats of in ieder geval plaatsing voor de volgende ronde is het fijn dat Kasper Dolberg het nu zo goed doet op de plek waar Pantelic ook uitblonk. Volgens de Serviër is Dolberg een topsits. “Ik geloof er heilig in dat Ajax met Dolberg een nieuwe ster in de aanval heeft. Ik volg hem en denk dat hij alle kwaliteiten heeft om een topper te worden. Natuurlijk, hij is jong, maar heeft al laten zien wat hij kan.”

Maar of Ajax het donderdagavond nou goed doet of niet tegen Celta de Vigo, drie dagen later staat er al weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In Rotterdam wordt de klassieker gespeeld. Pantelic speelde met Ajax vier keer tegen Feyenoord, waaronder de gewonnen dubbele bekerfinale.

Toch komen zijn twee mooiste herinneringen aan de klassieker uit de twee competitiewedstrijden. “De eerste is mijn goal in De Kuip, de wedstrijd eindigde in 1-1. De tweede is in de thuiswedstrijd (5-1, red.), toen ik drie assists gaf. Ik scoorde niet, maar drie assists tegen een grote tegenstander betekent veel voor me.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >