Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana wil Afrika Cup afzeggen: 'Blijf liever bij Ajax'

Het zal wel door de recente interlands komen dat het vrijdag op De Toekomst onder meer ging over de Afrika Cup in januari. De eerste wedstrijden na de winterstop mist Ajax Bertrand Traoré (Burkina Faso), Hakim Ziyech (Marokko) en Andre Onana (Kameroen) enkele weken.

14 oktober 2016 - 16:37
UsershyraDesktopajax_dataimages04d52d4b7f51c284378a00e6d9854f60_normal
Onana wil ook in januari met Ajax juichen. © Pro Shots

Althans... Door die laatste naam mag wellicht een streep worden gezet. Dat laat Onana in gesprek met Ajax Life weten. De goedlachse keeper slaat het toernooi liever over om zich met Ajax in Portugal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

“Ik geef de voorkeur aan bij Ajax blijven,” stelt hij onomwonden. “Het is natuurlijk mooi om voor Kameroen uit te komen, maar het is voor mij nu belangrijker om bij Ajax te blijven spelen en te knokken om het kampioenschap.”

Dat zijn duidelijke woorden. En geef hem eens ongelijk. Onana is pas twintig jaar, ontwikkelt zich momenteel goed in Amsterdam en staat zelfs bovenaan de pikorde wat de keepers betreft.

Bij Kameroen zat hij daarentegen afgelopen wedstrijd, in en tegen Algerije, op de bank. Joseph Ondoa – oud-teamgenoot van Onana in de jeugd van FC Barcelona – stond bij de Ontembare Leeuwen onder de lat.

Met bondscoach Hugo Broos heeft de Ajacied nog niet gesproken. “Daar is nog genoeg tijd voor,” aldus Onana. “Ja, ik ga hem echt vragen of ik in januari bij Ajax mag blijven. Ik hoop dat het mag, dat zou goed nieuws zijn voor mij.”

En voor Ajax.

De Afrika Cup is nog ver weg, dat is de hervatting van de eredivisie niet. Ajax speelt zondag tegen ADO Den Haag, volgende week wacht – na Celta de Vigo als Europees tussendoortje – Feyenoord. Het zijn twee beladen uitduels.

Onana maakt zich geen zorgen om de mogelijk vijandelijke sfeer in beide stadions. “In Afrika kan het ook een gekkenhuis zijn, net als dat het bij Panathinaikos was. Ik raak daar niet gestrest van,” zegt hij koeltjes. “De supporters doen wat ze doen, ik moet me richten op het spel. Of dat nou in De Kuip is of bij Jong Ajax, dat maakt niet uit.”

Nu we het toch over Onana hebben. Lees ook deze blog: Andre Onana of Tim Krul?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >