Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri vindt assist geven soms mooier dan zelf scoren

Als je heel goed kunt voetballen, geniet je soms van net even andere dingen. Vraag dat maar aan 'Appie' Nouri, die op bezoek bij Kozakken Boys (1-6) weer eens liet zien hoeveel talent hij heeft. De kleine man was op het veld juist de grote man en strooide met passes.

27 oktober 2016 - 10:43
UsershyraDesktopajax_dataimages3979f2eafdd0d9e845e23cfc2e877312_normal
Nouri is de baas op het middenveld en doet de mooiste dingen. © Pro Shots

Natuurlijk, het was slechts een potje tegen amateurs. Maar ook dan moet je zien waar de ruimtes liggen en goeie passes op je teamgenoten geven. “De loopacties van Cerny en Clement waren ook heel goed,” blijft Nouri tegenover Fox Sports nog bescheiden.

Het is schattig hoe bescheiden Nouri blijft, als je bedenkt dat hij al zijn hele leven bij Ajax voetbalt. Niet in het eerste elftal – dat is nu net het grote discussiepunt – hij doorliep wel de complete opleiding. “Ik hoop dat ik er snel bij zit, zoals iedereen. Ik ben blij met mijn kans,” herhaalt hij nog maar eens terwijl Peter Bosz naast hem staat. Het fragment staat onder het artikel.

Ook voor Bosz was het smullen van Nouri en een verhuur is uit den boze. Vroeg of laat moet hij dus de kans krijgen, het is dan aan de speler zelf om die kans met beide handen aan te grijpen. Tegen Kozakken Boys deed de kleine man in ieder geval wat hij moest doen.

De ene na de andere mooie pass kwam voorbij. Het is geen wonder dat Nouri met 80 procent van de stemmen aan kop gaat bij onze verkiezing Ajacied van de Wedstrijd. Kon hij zelf ook nog een beetje genieten? “Soms is een assist geven mooier dan zelf scoren,” merkt hij op.

“Dit was nog niet de allerbeste Nouri. Ik weet dat ik beter kan dan dit, maar ik ben wel redelijk tevreden,” tekent De Telegraaf op uit zijn mond. “Ik zag net mijn vader, oom en broer, die stonden te lachen. Als ik hun glimlach zie, weet ik dat ik het goed heb gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >