Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe beelden: Kramer raakt Onana wel degelijk

Het was een beetje moeilijk oordelen op basis van een video van welgeteld een seconde. Maar er zijn nu ook beelden beschikbaar vanuit een andere hoek. Wat blijkt? Michiel Kramer raakt Andre Onana wel degelijk, direct na de gelijkmaker in de klassieker.

25 oktober 2016 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimagese3553c65e815e2bce390a0327b1e4a8f_normal
Dit beeld is geschoten vlak voor het gewraakte moment. © Pro Shots

Dirk Kuyt kopte Feyenoord in de slotfase op gelijke hoogte (1-1) met Ajax, waarna Kramer er als de kippen bij was om de bal op te halen. Dit in de hoop op een tweede late ontsnapping, al bleef die uiteindelijk uit.

Op de heenweg maakte Kramer een gekke beweging met zijn knie, waarbij hij het hoofd van Onana raakt. Dat verzinnen we niet, dit blijkt uit de beelden die rechtenhouder NOS online gooide toen de discussie over de actie van de Feyenoordspits maandag toenam.

En op de terugweg vindt Kramer het nodig om Onana iets toe te schreeuwen, wat het alweer een stukkie moeilijker maakt om te beweren dat het op de heenweg allemaal per ongeluk ging. Gelukkig liet de Kameroener zich niet provoceren. Dat valt slechts te prijzen.

Het valt allemaal natuurlijk moeilijk te bewijzen en de advocaat leverde Feyenoord vorig jaar diverse winstpunten op, maar het gedrag van Kramer begint wel vrij vervelend te worden. Of het moet toeval zijn dat het altijd fout gaat zodra hij aantreedt tegen Ajax.

Kramer werd in 2013 nog voor drie wedstrijden geschorst wegens het uitdelen van een beuk aan Jasper Cillessen en dat is niet de enige keer dat hij in de clinch lag met de doelman van Ajax.

En ook deelde Kramer vorig jaar in de bekerklassieker een elleboogstoot uit aan Joël Veltman. Als we het ons heel goed herinneren, kwam Kramer in zijn ADO-periode ook nog eens in met gestrekt been bij Veltman, die toen ontsnapte zonder erg.

Wat de KNVB vindt van dit repeterende wangedrag van Kramer jegens Ajacieden, horen we vanmiddag. Dan wordt duidelijk of deze actie een staartje krijgt. De KNVB maakte dinsdagmiddag bekend dat Kramer niet hoeft te vrezen voor een schorsing. Er komt geen vooronderzoek. Blijkbaar zijn de beelden dus toch niet duidelijk genoeg...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >