Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kramer laat weer eens wat wapperen nabij keeper Ajax

Als Ajax een wedstrijd speelt tegen de ploeg van Michiel Kramer is het altijd oppassen geblazen. Met name voor de keeper. Je kunt er Jasper Cillessen van alles over vragen en ook Andre Onana kan erover meepraten. Kramer maakte een rare move na de gelijkmaker van Feyenoord.

24 oktober 2016 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimages289c04ea3743c9ce3c9c3e1fcf907598_normal
Deze foto is genomen vlak voor het bewuste moment. © Pro Shots

Je zou denken dat je juicht als Feyenoorder, zeker wanneer jouw ploeg vlak voor tijd op gelijke hoogte komt met Ajax. Dat is immers de grote rivaal, aan wie ze met z’n allen een grote hekel hebben in Rotterdam.

Maar Kramer deed iets anders. Hij liep door richting het doel, waar Onana nog verslagen op de grond lag. We kunnen er nog best begrip voor opbrengen dat de spits snel de bal wil pakken in de hoop op een tweede late treffer, maar er gebeurt ook iets geks.

Het lijkt wel alsof Kramer een soort knietje uitdeelt – of probeert uit te delen – aan Onana, die zijn hoofd ook afweert. Het valt moeilijk te zeggen of de knie van de Feyenoorder de doelman ook echt raakt, maar de actie op zich is al vreemd genoeg…

Het moment was zichtbaar tijdens Studio Voetbal, maar nu niet meteen allemaal boos worden. Studio Ajax… euhm, Studio Voetbal heeft hier verder niets mee te maken, behalve dat ze dan toevallig dit fragment uitzonden. Het viel niemand op, er werd niet over gesproken.

Kijker @wijpie was wel scherp en zette het fragment, dat slechts een seconde duurt, op Twitter. In de tweet wordt de vraag gesteld of het gedrag van Kramer niet thuishoort in het Pieter Baan Centrum.

Op zich kan het nog een keer gebeuren, behalve dat het met Kramer tegen Ajax een beetje vaak gebeurt. Het gezicht van Cillessen was enige tijd gehavend na een uitwedstrijd met ADO Den Haag, om maar een enkel voorbeeld te geven.

Grote kans dat de gemiddelde Feyenoorder in reactie hierop begint over de harde tackle van Davy Klaassen, maar die bood tenminste zijn excuses aan. Ja, er had best een rode kaart uitgedeeld mogen worden. Het verschil is echter dat bij de tackle van Klaassen de bal tenminste nog in het spel was.

Mocht er overigens actie worden ondernomen door iets of iemand, dan voorkomt die advocaat van Feyenoord vast wel weer erger.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >