Jong Ajax in laatste minuut onderuit bij FC Eindhoven

Jong Ajax op De Toekomst en Jong Ajax buitenshuis is een wereld van verschil. De ploeg van Marcel Keizer haalde in Amsterdam al een paar keer flink uit (5-2, 7-1 en 7-0), maar op het moment dat Jong Ajax de hoofdstad verlaat lijken de talenten te vergeten hoe goed ze kunnen voetballen. Ook op bezoek bij FC Eindhoven ging het vrijdagavond mis: 2-1.

01 oktober 2016 - 01:28
UsershyraDesktopajax_dataimages8b61d38ec21ceca6b348c0b2e5e40d3d_normal

Keeper Norbert Alblas moest al na een kleine twintig minuten de bal uit het net vissen. Terry Lartey-Sanniez had even daarvoor Mart Lieder onderuit getrokken, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Dario van den Buijs schoot de thuisploeg vervolgens op voorsprong.

Jong Ajax was het resterende deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar het kwam niet verder dan een aantal schoten uit de tweede lijn. De Amsterdammers verhoogden in de slotfase – mede door aanvallende wissels van Keizer – de druk, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker van Pelle Clement. De spits krulde de bal in de 86ste minuut via de paal achter doelman Ruud Swinkels.

Op het moment dat Keizer en zijn ploeg dachten toch nog een puntje mee naar huis te nemen, sloeg Rai Vloet in de allerlaatste minuut toe. De aanvallende middenvelder kopte de hoekschop van Van den Buijs knap binnen, waardoor de drie punten in Eindhoven bleven.

“We gingen na de gelijkmaker op zoek naar de winst,” zei Keizer op het digitale thuis van de club. “Dan is het zuur als je in de laatste minuut uit een standaardsituatie, waarmee wij het al moeilijk hebben, alsnog de 2-1 om de oren krijgt. Al met al was het niet goed genoeg vandaag,”

Door de nederlaag zakt Jong Ajax naar de zesde plek in de Jupiler League. De talenten van PSV pakte vrijdagavond de periodetitel in de eerste divisie, maar aangezien belofteteams geen play-off-plaatsen kunnen bemachtigen was het VVV-Venlo die er met die ‘prijs’ vandoor ging.

Door de interlands van komend week van het Nederlands Elftal komt Jong Ajax over ruim twee weken pas weer in actie. De Amsterdammers nemen het op maandag 17 oktober in eigen huis op tegen De Graafschap (aftrap: 20.00 uur).