Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgang bij Excelsior: Kralingers scoren moeilijk

Excelsior-thuis betekent over het algemeen een makkie voor Ajax. Van de negentien eerdere ontmoetingen wisten de Amsterdammers er achttien te winnen, één keer eindigde het duel in een gelijkspel. Leeroy Owusu werd dit jaar uitgeleend aan de Rotterdammers en keert vanavond dus even terug.

29 oktober 2016 - 15:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7f62e2005881118dfe4e1acb6bb04bd_normal
Huurling Owusu wil zich tegen Ajax niet extra bewijzen. © Pro Shots

Voor Owusu is het dus uiteraard een speciale wedstrijd, maar hij wil er ook niet te zwaar aan tillen. “Ik tref morgenavond veel mensen die ik ken en heb veel zin in de wedstrijd. Het is overigens niet zo dat ik me tegen Ajax extra wil bewijzen. Ik benader het duel van morgen net als elke andere wedstrijd en zal er natuurlijk 100 procent voor gaan,” zegt hij op de website van Excelsior.

Zit er een stuntje in vanavond? “Je zou misschien zeggen van niet, maar als groep geloven wij erin. Wij willen het Ajax zo moeilijk mogelijk maken en aan voor een goed resultaat. Winnen zou heel mooi zijn en een gelijk spel ook prima. Als we 3-1 verliezen en dus wel scoren, zijn we niet tevreden. Daar hebben we niks aan.”

Dat scoren is overigens een probleem bij Excelsior. Inclusief het bekerduel met Feyenoord (4-0-nederlaag) is Excelsior al 424 minuten zonder doelpunt. De Kralingers begonnen uitstekend aan de competitie en stonden al snel op tien punten. De laatste vier eredivisieduels werden echter allemaal verloren, waardoor de club nu de elfde plek bezet met drie punten meer dan hekkensluiter Willem II.

Trainer Mitchel van der Gaag kan tegen Ajax nog altijd niet beschikken over een aantal bepalende spelers. Zo zijn Luigi Bruins, Anouar Hadouir en Terell Ondaan nog altijd geblesseerd en dus niet inzetbaar tegen Ajax.

Ajax en Excelsior trappen vanavond om 20.45 uur af in de Amsterdam Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >