Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen speelminuten voor Ziyech en Schöne

Het grootste deel van de Ajaxselectie is uitgevlogen voor interlandverplichtingen. Zaterdag kwamen alleen Bertrand Traoré en Thulani Serero in actie, terwijl de mannen in vorm bij Ajax, Lasse Schöne en Hakim Ziyech, op de bank bleven.

09 oktober 2016 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3823650815e64acabd5e896bcb444fb_normal
Wellicht dat Hakim Ziyech dinsdag wel speelminuten krijgt tegen Canada. © Pro Shots

Herve Renard, de Franse bondscoach van Marokko, hield Hakim Ziyech in de uitwedstrijd tegen Gabon namelijk negentig minuten op de bank. De Ajacied zag zijn landgenoten in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland in en tegen Gabon met 0-0 gelijkspelen.

Bertrand Traoré speelde met Burkina Faso thuis (1-1) tegen Zuid-Afrika. De Ajacied begon het duel in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Datzelfde gold voor Thulani Serero. Bondscoach Ephraim Mashaba haalde de middenvelder, in Amsterdam op een zijspoor beland, pas vijf minuten voor tijd naar de kant. Beide Ajacieden zagen Burkina Faso pas in blessuretijd gelijkmaken.

Stempel
Iets dichter bij huis verloor Denemarken op bezoek bij Polen. De ex-Ajacieden Arek Milik, Christian Eriksen en Viktor Fischer speelden mee, maar konden hun stempel niet drukken. Dat gold ook voor Lasse Schöne, die de gehele wedstrijd op de bank bleef. Polen won dankzij drie treffers van Robert Lewandowski met 3-2.

Grote kans dat er zondagavond meer Ajacieden minuten gaan maken. Het Servië van Nemanja Gudelj speelt dan thuis tegen Oostenrijk en Andre Onana gaat met Kameroen op bezoek bij Algerije.

Vanaf maandag druppelen de Ajacieden weer binnen op De Toekomst, alvorens het vizier vanaf vrijdag en zaterdag bij iedereen pas volledig op ADO-uit zal staan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >