Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ahmadi spreekt mooie woorden over Dolberg en Ziyech

Je hebt wel eens van die Feyenoorders die slechts kunnen schuimbekken zodra er een gedachte opdoemt over een Ajacied. Karim el Ahmadi behoort niet tot die categorie. De middenvelder kon tijdens de klassieker genieten van Kasper Dolberg en Hakim Ziyech.

24 oktober 2016 - 14:53
UsershyraDesktopajax_dataimagesfb0db2832ce06f4622534c7fd4223c3b_normal
Vriendschap tijdens de klassieker, El Ahmadi en Ziyech kunnen dat. © Pro Shots

El Ahmadi en Ziyech zijn vrienden van elkaar, dat kunnen we best stellen. De twee zijn nog wel eens samen op pad met de nationale ploeg van Marokko en zitten dan naast elkaar in het vliegtuig, zo leerden we vorige week nog via de diverse sociale media.

De twee kwamen elkaar tijdens de klassieker regelmatig tegen op het middenveld. Er werd soms een tikkie uitgedeeld, maar dan gaven de twee elkaar een hand en voetbalden ze weer vrolijk verder. Best leuk om te zien allemaal. Al kon El Ahmadi een hoofdrol voor Ziyech niet voorkomen.

“Hakim heeft maar een of twee momenten nodig in een wedstrijd, dat is genoeg. Maar ik moet ook Dolberg niet tekort doen. Hij schiet die bal fantastisch binnen en wordt een hele grote speler,” vertelt El Ahmadi in de microfoon van de NOS.

Is het frustrerend dat een momentje van onoplettendheid bijna fataal werd voor Feyenoord? Nee, met de frustraties bij El Ahmadi valt het reuze mee. “Dat is Hakim… Als hij eventjes vrij staat, is het gelijk een doelpunt of een assist. Dolberg of Ziyech kunnen iedere wedstrijd openbreken en dat hebben ze gedaan.”

De individuele klasse van dit duo was niet voldoende om de overwinning veilig te stellen. “Er lagen veel Ajaxspelers met kramp op de grond,” constateert El Ahmadi. “Wij waren nog wel fit, dat zegt genoeg over onze fysieke gesteldheid.”

Volwassen teksten van een prima kerel. Dit is toch klasse? Ja, dat zeggen wij. Over El Ahmadi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >