Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg en Traoré kunnen spelen tegen ADO; Krul bijna fit

Goed nieuws uit Medisch Centrum Ajax: iedereen is fit, op Tim Krul na. Dit betekent dat Kasper Dolberg en Betrand Traoré zondag gewoon kunnen spelen tegen ADO Den Haag. Bovendien zit Krul ook tegen het hervatten van de groepstraining aan en dan kan het snel gaan volgens Bosz.

14 oktober 2016 - 14:37
UsershyraDesktopajax_dataimages3f36d5a164f8f62376a816c909b92ee1_normal
Traoré stopte iets eerder met trainen, maar is gewoon fit. © Ajax Images

Dolberg meldde zich met een pijnlijke rug bij Denemarken onder 21. Nadat de bondsarts de rug had bekeken, stuurde hij Dolberg weer terug naar Amsterdam. Daar kreeg hij in eerste instantie rust en dat heeft hem goed gedaan. De spits is fit voor ADO-uit.

Bosz blijft nog wel voorzichtig met de negentienjarige Dolberg. Tijdens de scherpe partijvormen heeft de trainer een andere rol voor hem. “We sparen hem nog wel in door hem dan als kaatser neer te zetten,” aldus Bosz tijdens het persgesprek richting ADO - Ajax.

Traoré verliet vrijdag iets eerder de training, maar dat was afgesproken werk, aldus Bosz. “Hij heeft sinds hij terug is van de interlands wat last. Traoré kreeg tijdens een training trap op z’n voet en daarna verdraaide hij nog iets. We hadden afgesproken dat hij vandaag uit voorzorg eerder naar binnen kon.”

Krul is daarmee nog steeds de enige speler die niet fit is. Maar met de keeper gaat het steeds beter. Hij kan bijna aansluiten bij de groepstraining, dan zijn speelminuten niet meer ver weg. “Hij traint volledig met de keepers mee, dat is nog geïsoleerd trainen. Maar hij kan volgende week met de groep meetrainen, al is het lastig met de doordeweekse wedstrijden dan zijn we veel op reis.”

Reken er dan niet op dat Krul na een paar groepstrainingen direct in Ajax 1 aan de bak gaat en niet alleen omdat Andre Onana het prima doet. Hij moet eerst ritme opdoen bij Jong Ajax. Daar komt niet ineens verandering in doordat het herstel iets langer duurt dan gehoopt. “Dat moet als je zo lang geblesseerd bent geweest,” sluit Bosz de blessure-update af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >