Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen: ‘Stoorde me aan kleine dingen in laatste Ajaxjaar’

Jasper Cillessen vertelt in magazine Helden dat hij niet als toerist naar Barcelona is gekomen. Hij wil eerste keeper worden, net als bij Ajax. In Amsterdam was het laatste jaar een stuk minder, zegt hij zelf.

19 oktober 2016 - 14:23
UsershyraDesktopajax_dataimages03c79e001d638928f455afb2e96a3d24_normal
Jasper Cillessen ging door de voordeur, maar met gebogen hoofd © Pro Shots

De Groesbeker oogde letterlijk minder gelukkig in z’n laatste jaar bij Ajax. Dat bevestigt hij nu ook: “Ik vond het bij Ajax nog steeds leuk, hoor, maar was sneller geïrriteerd. Ik stoorde me aan kleine dingen. Als het sportief minder gaat, is dat voor mijn vriendin en familie ook niet zo prettig. Ik reageer dat op hen af, word heel negatief.”

Kleine foutjes, minder scherp. Dat viel op. En Cillessen weet, onder meer na overleg met Oranje-keeperstrainer Frans Hoek, hoe dat kwam: “Ik heb me te veel beziggehouden met dingen buiten het keepen en met het repareren van andermans fouten. Dat ging ten koste van m’n eigen spel. Al deed ik het statistisch gezien prima. Ik had het hoogste percentage reddingen van de keepers in de eredivisie.”

Bij Barcelona is er meer kwaliteit (logisch, een rondo met Neymar en Messi is toch anders) maar belangrijker nog, zegt Cillessen: “Er wordt hier veel meer plezier gemaakt dan bij Ajax. Ik zie de spelers lachen en dollen met elkaar.”

Het was dus de laatste maanden in Amsterdam geen vrolijke boel. Na Doetinchem (auw) en Rostov (manmanman) ging Cillessen door de voordeur, maar met gebogen hoofd: “Ik heb zoveel mooie reacties gehad na mijn transfer van de Ajaxfans. Het afscheid was vervelend omdat ik op een slechte manier wegging na die laatste wedstrijd waarin we ontzettend te kijk zijn gezet door Rostov in de voorronde van de Champions League.”

“Ik hoop dat ik nog op een mooie manier afscheid kan nemen van het publiek, dat de periode positief wordt afgesloten,” zegt Cillessen tot slot.

Supportersvereniging Ajax heeft de afscheidslijst al klaar liggen.

Lees het hele verhaal met Jasper Cillessen achter een betaalmuur bij Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >