Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny en Nouri zijn veel te goed voor De Graafschap

Jong Ajax verkoopt tegenwoordig De Toekomst uit. De tweeduizend aanwezige supporters werden tegen De Graafschap wederom getrakteerd op een leuke pot voetbal. De talenten waren met 4-2 te sterk voor de Superboeren en sluipen langzaam dichterbij de koppositie.

18 oktober 2016 - 10:33
UsershyraDesktopajax_dataimages9143daa4aa3a02cc478887ac4b135540_normal
Nouri was in de eerste periode de beste speler in de Jupiler League. © Pro Shots

Je gaat er deze dagen goed voor zitten als Jong Ajax aantreedt, want dankzij spelers als Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Frenkie de Jong en 'Appie' Nouri is het smullen geblazen. Des te groter was de schrik toen De Graafschap al in de eerste minuut op voorsprong kwam.

De Graafschap zit de ambities van Ajax zoals we weten wel vaker dwars. Alleen gaf dit keer het verschil in kwaliteit wel gewoon de doorslag. Bovendien benutte Cerny zelfs twee van de geboden kansen. Aan Cerny's tweede treffer ging een assist van Mateo Cassierra vooraf.

Jong Ajax kreeg voor rust voldoende mogelijkheden om de score verder op te voeren, alleen bleven treffers uit. Na de pauze lukte het wel weer. Dit keer was Cerny de aangever en Adham el Idrissi de doelpuntenmaker. Nouri kreeg nog een publiekswissel, maar niet voordat hij de 4-1 op het scorebord had gezet.

Dit leek ook de eindstand te worden, ware het niet dat De Graafschap in de laatste minuten nog een keer doel trof. Dus schrijven we 4-2 bij in het grote boek. Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Marcel Keizer naar de derde plek in de Jupiler League, slechts twee punten achter koploper Jong PSV.

Jong Ajax komt vrijdag alweer in actie. Dan staat een uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >