Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zegt niks over klassieker want dan krijg je roze olifant

Peter Bosz kijkt bij Ajax TV vooruit naar de komende wedstrijden. Eigenlijk en liefst alleen naar het Europese uitduel met Vigo, want anders 'krijg je een beetje de roze olifant', volgens de trainer.

19 oktober 2016 - 11:34
UsershyraDesktopajax_dataimages8efffb27ca55c7025b8f96a4bbc531d5_normal
Bosz had het over roze olifanten en niet over Ollie, de knuffel van Van Bronckhorst © Pro Shots

Bosz zit elke dag na een Ajaxwedstrijd even met zijn collega’s van Ajax TV. Ook na ADO Den Haag-uit. Vaak gaat dat over reeksen (negen duels op rij gewonnen!), of over de komende potjes die Ajax gaat voetballen. Maar Peter Bosz wil niet steeds achterom of te ver vooruit kijken. Da’s niet handig.

“Elke wedstrijd is voor Ajax een test,” zegt hij. “Omdat wij iedere wedstrijd willen en moeten winnen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, zeg ik wel eens. Je moet iedere wedstrijd volle bak gaan, alles geven.”

Als de focus te ver weg ligt, gaat het niet goed. “Ik weet dat ons nu twee heel zware wedstrijden te wachten staan, te beginnen met Celta. En dat is eigenlijk de enige wedstrijd waar ik nu naar kijk. We zullen daar van Tonny Bruins Slot weer het nodige over te horen krijgen.” Dat zal voor de Ajacieden al best veel info zijn om mentaal te verwerken, als je weet wat meesterscout Bruins Slot altijd boven tafel krijgt over de eerstvolgende tegenstander.

En dan die roze olifanten. Bosz wil dat z'n spelers denken aan het eerstvolgende duel. En dan kun je nu maar beter niet over de klassieker praten, bijvoorbeeld. Dat legt hij uit met een lichte verwijzing naar de psychologie “Ja… Dan krijg je een beetje de roze olifant. Dus dat zullen we maar niet doen.” Waar Bosz het over roze olifanten heeft, had hij het ook over witte ijsberen kunnen hebben.

Hij verwees zeker niet naar Ollie, want die is grijs. Je weet het misschien nog, de grijze knuffel-olifant uit een dierentuin die de huidige trainer Van Bronckhorst als jongetje verdrietig in de plomp zag verdwijnen (en 28 jaar later obees terug zag bij De Kuip).

Bosz bedoelde dat je het niet moet hebben over waar je niet aan moet denken. Denk niet aan Feyenoord, want dan denk je aan Feyenoord, dat werk. Prima suggestie. Als de focus bij de Ajacieden vanaf donderdagavond rond 21.00 uur maar volledig op de stadionclub is gericht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >