Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zegt niets over Feyenoord, en maar weinig over Celta

Je ontkomt er niet aan, zelfs niet in Estadio Municipal de Balaidos in Vigo: de klassieker komt eraan. Misschien is het stadion van de tegenstander van morgen, Celta de Vigo, juist een geschikte locatie. Want ook de Spanjaarden spelen komende weekeinde een kraker, tegen Deportivo la Coruna.

19 oktober 2016 - 19:24
UsershyraDesktopajax_dataimages79ea3f97ab51d503fc444a57e71af22f_normal
Bosz is welbespraakt, maar laat voor wedstrijden maar weinig los © Pro Shots

En dus werden beide trainers op de avond voor het onderlinge treffen gevraagd in hoeverre de competitiekrakers hun schaduw vooruitwerpen. Bij de een is dat meer dan bij de ander. Zo zal Eduardo Berizzo enkele spelers rust geven morgenavond. 

We kennen Peter Bosz inmiddels een beetje, en het is niet verrassend dat de Ajaxtrainer daar heel anders over denkt. “We leven van wedstrijd tot wedstrijd. De sterkste elf spelen. Na de wedstrijd kijken we hoe het team ervoor staat,” zo luidde het duidelijke antwoord van Bosz.

Vanochtend werd duidelijk dat Lasse Schöne en Kenny Tete in Amsterdam achterbleven. Beiden kampen met lichte voetklachten. Het afhaken van Schöne – in tegenstelling tot Tete basisspeler – hoeven we echter ook niet te koppelen aan de klassieker zondag.

Bosz: “In beide gevallen heb ik de knoop moeten doorhakken. Ik vind dat je honderd procent moet zijn voor een wedstrijd als morgen. We hebben veel goede spelers, dus kunnen we er andere spelers opgooien. Hoe het richting het weekeinde gaat, weet ik niet. In Nederland kunnen ze in elk geval beter worden behandeld.”

Het is duidelijk: Bosz is nog niet bezig met de klassieker. Hoeveel vragen hij er ook over krijgt, hij stuurt de antwoorden richting morgen. Celta de Vigo - Ajax, de derde groepswedstrijd in de Europa League. Pas als de score het toelaat – er een ‘groot verschil’ is – kan Bosz eens gaan denken aan zondag. “Maar voor die tijd echt niet.”

Maar hoe zit het met zijn spelers? Velen zijn jong, krijgen het gepraat over de absolute kraker in De Kuip natuurlijk ook mee. Via de media, via vrienden. Kunnen zij wel van wedstrijd tot wedstrijd leven? “Dat gaat op zich wel goed,” aldus Bosz. “En we moeten zelf het goede voorbeeld geven door alleen over Celta te praten.”

Waarvan akte.

Maar over de Spaanse tegenstander weidt de Ajaxtrainer ook niet echt uit. Zijn collega zal enkele spelers sparen, dat is duidelijk. Maar uit de resultaten dit seizoen valt weinig op te maken, waar Ajax zelf toch in vorm is met negen zeges op rij.

Celta de Vigo is dit seizoen zo goed om thuis met 4-3 te winnen van FC Barcelona, maar zo slecht om er keihard met 5-0 vanaf te gaan tegen Villarreal. Wat voor beeld heeft Bosz? “Het is wisselvallig inderdaad,” stelt hij alleen, om daarna niet meer uitleg te geven. “We hebben een idee hoe ze te kunnen verslaan, maar daar gaan we het met de spelers over hebben.”

Dus eigenlijk valt er ook over Celta weinig te zeggen. Het is vooral wachten tot de bal rolt. Donderdagavond, zeven uur. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >