Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz voorspelt komende duels minder kansen voor Ajax

Het was een schiettent in Den Haag. Alleen was het voor Ajax lang niet bij iedere poging prijs. Als er iets een beetje zorgen baart na het uitduel met ADO (0-2) is dat het. De Ajacieden hebben te veel kansen nodig om tot scoren te komen. En je sticht niet ieder potje zo veel doelgevaar.

17 oktober 2016 - 16:06
UsershyraDesktopajax_dataimages5754db4ecec8240679a8a49749dbee89_normal
Zo'n kans las deze krijgt El Ghazi niet snel meer. © Pro Shots

ADO is andere koek dan Celta de Vigo of Feyenoord bedoelen we maar te zeggen. Het is niet zomaar dat ook Peter Bosz kanttekeningen plaatst bij dit aspect van het spel van Ajax, dat verder opnieuw aan de verwachtingen voldeed. Het was eerder saai dan slecht en bovendien ADO's schuld.

“Het is nog niet zoals het moet zijn. In de eerste helft leden we wat veel slordig balverlies, dat was jammer. Er was erg veel ruimte op het veld, de linies van ADO stonden ver uit elkaar. Bij vlagen speelden we er perfect doorheen, maar toch te weinig,” aldus Bosz via het mediakanaal van Ajax.

“Uit de kansen die je afdwingt, moet je wel scoren. Internationaal zul je minder van dit soort grote kansen krijgen. We gaan er nog steeds te slordig mee om. We moeten effectiever en dodelijker worden, dat is wel een verbeterpunt,” stipt de trainer aan.

Bosz zegt het nu niet met zo veel woorden, maar vooral van Bertrand Traoré mag beterschap worden verwacht. De Hengst uit Burkina Faso had een hattrick kunnen maken. Helaas schrijven we twee field goals bij en daar heb je weinig aan, tijdens een potje voetbal.

“Ik denk nog niet zozeer aan ons doelsaldo, eerder aan wedstrijden met minder kansen. Soms krijg je maar twee kansen waarmee je het moet doen. En we gaven toch nog een paar kansen weg. We verslapten even iets en dekten minder scherp. Dat kun je in grote wedstrijden niet veroorloven.”

En grote wedstrijden wachten er. Zowel donderdag als zondag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >