Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz steekt duimpje omhoog voor Riedewald, Tete en El Ghazi

Jairo Riedewald, Kenny Tete en Anwar el Ghazi komen even niet voor in de plannen van Peter Bosz voor. De trainer geeft voorlopig de voorkeur aan de andere spelers op hun positie. Bosz reageerde vrijdag bij het wekelijkse perspraatje op zijn keuze om deze talenten buiten de basis te laten.

15 oktober 2016 - 10:53
UsershyraDesktopajax_dataimages5e72de9299de992b0ad04e0dd1749228_normal
Bosz snapt het maar al te goed dat het drietal niet blij is. © Pro Shots

Na het debacle in Rostov greep Bosz in en moesten El Ghazi en Tete het vooral doen met een plaats op de bank. “Ik heb toch die maatregel genomen omdat ik op dat moment over ons spel nog niet compleet tevreden was,” zegt Bosz nu. “We zijn aan het zoeken geweest. Als we nu een keer verliezen ben ik niet van plan om in te grijpen. Daar hoeven ze net op te hopen."

Riedewald, Tete en El Ghazi kwamen vorig seizoen nog tot ruim honderd duels in het eerste van Ajax, maar moeten nu even een pas op de plaats maken. Riedewald was in eerste instantie de beoogde nummer zes van Bosz, maar nu Lasse Schöne het uitstekend doet op zijn positie was ook Riedewald de laatste wedstrijden bankzitter.

Bosz bewondert de instelling van Riedewald en de andere twee Ajacieden. “Riedewald wil zijn basisplaats terug. Dat is geweldig, duimpje omhoog. Wat ik wil zien is dat ze op die manier reageren. Op hun inzet heb ik niets aan te merken.”

Eerder deze week verklaarde Tete dat hij steun zoekt bij de andere bankzitters. “Gelukkig zitten nog meer jongens in dezelfde situatie, het is wel fijn dat ik met hun ben en we het erover kunnen hebben. Wat we dan bespreken? “Gewoon, dat het allemaal een kut-situatie is.”

Bosz snapt dat het drietal baalt. “Ik meen echt dat ik snap dat ze niet blij zijn. De reactie die ze moeten geven: het laten zien op de trainingen en in de minuten die ze krijgen vroeg of laat gaan krijgen. Ik ben tevreden over hoe die gasten reageren. Daardoor zijn de trainingen van een hoger niveau.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >