Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over nieuwe basiself: 'Geen vooropgezet plan'

Een nieuwe trainer betekent veranderingen, al viel dat in eerste instantie allemaal wel mee. Inmiddels is Peter Bosz een andere weg ingeslagen dan Frank de Boer, ook als het om de poppetjes gaat. En daar ging een beetje toeval mee gepaard.

25 oktober 2016 - 13:42
UsershyraDesktopajax_dataimages5f0ec61755aa39fdbc41517ce2275195_normal
Bosz krijgt Ajax aan het draaien, maar nu wel volhouden. © Pro Shots

Spelers als Bazoer, Dijks, El Ghazi, Riedewald en Tete waren vorig seizoen zeker van een basisplaats, maar zitten de laatste weken vooral op de bank. Als je kijkt naar de basis van De Boers laatste wedstrijd en nu, zien we nog slechts vier dezelfde spelers terug.

“Dat is geen vooropgezet plan. Ik zet me ook niet af tegen de vorige trainer. Frank is een vakman die het geweldig heeft gedaan. Maar ik heb mijn eigen manier van werken, mijn eigen filosofie. Zoals elke trainer,” vertelt Bosz aan Het Parool. Klik hier voor een Blendle-linkje.

Ajax maakte in de eerste maand van het seizoen een wankele indruk, alsof het ieder moment een rechtse directe kon incasseren. Bosz: “We hadden de balans niet, de controle niet, ook niet in wedstrijden die we wonnen.”

En toen stond er een onbeduidend bekerpotje op het programma tegen Willem II. Schöne veroverde een basisplaats, Sinkgraven werd de nieuwe linksback en Ziyech verhuisde naar het middenveld. De laatste wedstrijden gaat het weer wat moeizamer, maar plots begon Ajax te winnen, te scoren en het publiek te vermaken.

“Als we die bekerwedstrijd niet hadden gehad, had ik die jongens niet op deze manier kunnen testen. Maar ik leer mijn spelers ook steeds beter kennen,” meldt Bosz. “Ik train met ze, ik praat me ze. Ik zat een beetje met Lasse in mijn maag. Ik wilde hem die avond laten spelen en dacht: ik probeer het gewoon met hem centraal. En het pakte uitstekend uit.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >