Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz neemt linksback Sinkgraven in bescherming

De prestatie van Daley Sinkgraven tijdens de klassieker maakte de tongen los. Stond de linksachter te schutteren of deed hij het eigenlijk best goed? Peter Bosz is van mening dat Sinkgraven het best goed deed en neemt hem in bescherming tegen de criticasters.

23 oktober 2016 - 20:20
UsershyraDesktopajax_dataimages9dd6089eccb625a068e3ce60578a4346_normal
Sinkgraven blijft in directe duels best wel goed op de been. © Pro Shots

Tijdens de rust van de klassieker warmde Mitchell Dijks zich op, maar de echte linksback keek ook de tweede helft in eerste instantie toe vanaf de bank. Pas toen Sinkgraven, die al wat pijntjes had, na een nieuwe tik echt niet meer verder kon, mocht hij zich tussen de lijnen melden.

“Ik heb geen moment overwogen om Dijks eerder te brengen,” stelt Bosz onomwonden in gesprek met de NOS. Hij zet de verslaggever van dienst zelfs een beetje op zijn plek. “Of Sinkgraven kwetsbaar was? Nee, dat ligt aan jou.”

“Stichtte Feyenoord veel gevaar over rechts? Ja, maar dat had niets met Sinkgraven te maken. Je verdedigt als team en spelers kunnen fouten maken, zoals bij de eerste grote kans voor Feyenoord. Daley had kunnen koppen of schieten, wat hij nu deed kon niet,” vervolgt Bosz.

“En voor de rest kan het zo zijn dat Feyenoord over rechts, met een offensieve Karsdorp, veel ruimte wist te creëren. Je moet altijd iets verder kijken dan naar slechts een iemand.” Door die offensieve Karsdorp kwam Bilal Basacikoglu enkele keren gevaarlijk door, in de regio van Sinkgraven.

In het licht van deze discussie is het vrij ironisch dat uitgerekend invaller Dijks zich liet verrassen door Dirk Kuyt. Dijks verloor het kopduel en speelde zo een negatieve hoofdrol bij de gelijkmaker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >