Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz looft Nouri en is niet van plan hem te verhuren

We hebben 'Appie' Nouri twee keer in de hoofdmacht zien spelen en twee keer was het smullen. Weliswaar in bekerpotjes, maar het smaakt naar meer. Veel meer. De vraag is wanneer Peter Bosz hem meer te bieden heeft. Verhuren is in ieder geval geen optie.

27 oktober 2016 - 08:30
UsershyraDesktopajax_dataimagese3196efcaa33477cd504fb1391829e02_normal
Bosz staat met steeds meer ontspanning voor de camera's. © Pro Shots

Nouri was op bezoek bij Kozakken Boys (1-6) de absolute heerser op het middenveld. Hij had de bal aan een touwtje en zag niet alleen de ruimte, maar wist de bal ook keer op keer achter de linie verdedigers neer te leggen waarna Ajax doelgevaar stichtte.

“Nouri zit fysiek anders in elkaar dan bijvoorbeeld Bazoer. Hij moet het nog sneller zien. En hij ziet het ook, plus een snelle uitvoering,” vertelt Bosz voor de camera van Fox Sports. “Het lijkt simpel, maar alles gaat op de juiste snelheid. Al is dit wel een ander niveau dan waarop hij hoort te spelen.”

Er is nog een weggetje af te leggen, stelt de trainer. De vraag is langs welke route Nouri zijn weg weet te vinden. Ajax heeft een heleboel middenvelders en iemand als Hakim Ziyech haal je niet zomaar naar de kant, daar moet een goede reden voor zijn.

Het is in ieder geval uitgesloten dat Nouri na de winterstop het shirt van een andere club draagt. “Ik geloof daar niet in. Als Nouri bij ons meetraint, en dat doet-ie veel, wordt hij door de weerstand een betere speler,” stelt Bosz. “Ik heb hem met Jong Ajax in Amsterdam uitstekende wedstrijden zien spelen, maar in uitduels nog niet. Daar moet hij nog progressie boeken. Ik ben blij om hem nu minuten te geven.”

Er was nog iets waar Bosz blij mee was. De frustraties namen in de tweede helft toe bij Kozakken Boys, maar de Ajacieden stapten ongeschonden van het veld. “Ik heb het meest genoten van de schoppen die we ontweken. Kozakken Boys is geen schopploeg, maar er werd geprobeerd aardige tikkie uit te delen. Ik hield een paar keer mijn hart vast.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >