Ajaxvrouwen winnen ook van Telstar

De Ajaxvrouwen zijn bezig aan een uitstekende reeks. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond alweer de zevende wedstrijd op rij. Dit keer waren de Amsterdammers te sterk voor Telstar: 3-0.

29 oktober 2016 - 11:24
UsershyraDesktopajax_dataimages410b124ce95faae8094e78e8cc91a6cd_normal
Volgende week gaan de Ajaxvrouwen op bezoek bij nummer twee FC Twente. © Sjoerd Tullenaar

Ondanks een virus wat Kelly Zeeman opliep bij het Nederlands elftal liet Engelkes de middenveldster toch starten. En daar kreeg trainer geen spijt van. Zeeman tikte de bal al na vier minuten uit de kluts binnen achter de keeper van Telstar.

Zonder al te briljant te spelen verdubbelden de Ajaxvrouwen na een klein half uur de score. Marjolijn van den Bighelaar schoot uit een corner knap raak. Het betekende alweer het zesde doelpunt van de aanvaller.

De Ajaxvrouwen kwamen in de tweede helft beter voor de dag, maar waren minder scherp in de afronding. Met name Davina Philtjens, Inesssa Kaagman, Dominique Vugts en Loïs Oudemast kregen goede kansen, maar wisten deze niet te benutten. Dat lukte Dominique Vugts uiteindelijk wel. De invalster bepaalde zo de eindstand op 3-0.

“Zeven zeges op rij is prachtig. Maar het was niet onze beste wedstrijd. Het leek wel of de rem erop zat. In de eerste helft waren er een aantal momenten waarop we verkeerde keuzes maakten en zat het in de opbouw niet goed,” zei de trainer op het digitale thuis van Ajax.

De voorsprong op nummer twee FC Twente dat hun wedstrijd ook won blijft drie punten. De Ajaxvrouwen gaan volgende week op bezoek bij de tukkers.