Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxtalenten spelen gelijk met Jong Oranje; EK ver weg

Het is Jong Oranje niet gelukt om te winnen van de leeftijdsgenoten van Turkije. In Alkmaar eindigde de wedstrijd zoals-ie begon: 0-0. Daardoor kan Jong Oranje nog maximaal tweede worden in de groep en dan moet het afwachten of dat genoeg is voor een startbewijs voor het EK onder 21.

07 oktober 2016 - 11:06
UsershyraDesktopajax_dataimages4bec8598ed4c903aafbfd77462bc8ffb_normal
Jong Oranje moet hopen en bidden dat het nog bij de beste nummers 2 komt. © Pro Shots

Bondscoach Art Langeler zette maar liefst vijf Ajacieden en nog eens drie ex-Ajacieden in de basis. Dat terwijl door sommige journalisten werd gevreesd dat hij PSV’ers zou voortrekken omdat hij hoofd jeugdopleiding is in Eindhoven.

Maar niks van dat alles, hij stelde Kenny Tete, Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, de debuterende Donny van de Beek, Anwar El Ghazi en ex-Ajacieden Mickey van der Hart, Vincent Vermeij en Ricardo Kishna op. Het wit-rood-wit getinte Jong Oranje speelde best goed, maar maakte de kansen niet af.

Kishna was een plaag voor de Turkse defensie, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. En alle Ajacieden misten stuk voor stuk een of meerdere kansen. Gaandeweg het duel werd Turkije sterker, maar omdat Van der Hart net als zijn Turkse collega het doel schoonhield eindigde het duel met de brilstand op het bord.

Door het gelijkspel is Slowakije zeker van eerste plaats in groep 8. Jong Oranje staat tweede kan in het beste geval zich nog kwalificeren voor de play-offs. Daarvoor moet het bij de beste vier nummers 2 eindigen.

Dat wordt nog een lastige opgave, want van de acht andere nummers 2 staat er slechts één minder goed voor dan Jong Oranje. Maar de ploeg van Langeler heeft nog een kleine kans, want het verschil met een aantal van de concurrenten is niet groot. Om nog kans te houden op een plaatsing voor het EK in Polen moet er dinsdag in ieder geval op Cyprus worden gewonnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >