Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDHoorn gruwelt meer van kunstgras dan ijsbaan in Arena

We moeten direct opmerken dat het slechte veld geen excuus mag zijn voor het slechte spel. Maar wat was het veld tijdens Ajax - Heracles Almelo weer slecht! De ene na de andere speler gleed uit. Mike van der Hoorn zou niet weten welke maatregelen hij nog kan nemen.

27 januari 2016 - 14:29
UsershyraDesktopajax_dataimagescd7960128f193ee0f386cd39f880a0d0_normal
Zou de klassieker nog op dit veld worden gespeeld? © Pro Shots

Het was een flinke klus om dinsdag staande te blijven op het spekgladde veld van de Amsterdam Arena. Als je snel moet draaien en keren, is de kans groot dat je op je snufferd ligt. Er werd al niet eens gesproeid, omdat het veld anders nog gladder zou zijn.

“Dit is niet het lekkerste veld waarop ik heb gespeeld. Het was niet top, weer niet,” erkent Van der Hoorn tegenover Ajax Life. “Vooral de aanvallers hebben er last van. Als verdediger kom je niet zo vaak in de buurt van het zestienmetergebied.”

Er werd eerder dit seizoen nog wel eens voor ander schoeisel gekozen. Langere pinnen zorgden voor iets meer grip, maar zelfs op pinnen van 15 millimeter is er nu geen houden meer aan. “Met lange pinnen haal je de plaggen nog meer uit de grond,” aldus Van der Hoorn.

“Het gekke is dat ik voor de wedstrijd tegen Vitesse nog zei: dit is echt een goed veld. Maar toen ze  begonnen te voetballen, gleed iedereen uit. Laat meer weer, dacht ik. Het zag er mooi uit,” vervolgt de verdediger, die echter ook niet blij is dat Ajax zondag tegen Roda JC aantreedt op kunstgras.

“Of ik blij ben met kunstgras? Nee, dan liever dit. Dit is nog honderd procent beter. Ik ben honderd procent anti-kunstgras. Ze hoeven van mij ook geen kunstgrasveld in de Arena neer te leggen. Dat is wel het laatste wat ze moeten doen. Er hoort geen kunstgras in de Arena en ik denk ook niet dat dit goed is met het oog op de toekomst.”

Het zou best kunnen dat Ajax de klassieker – dat is nou eenmaal het volgende thuisduel – afwerkt op een compleet nieuw veld. Hopelijk hecht die bovenlaag beter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >