Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek blijft tot 'nader order' bij het eerste elftal

We mogen Donny van de Beek best bestempelen als de aanvoerder van de nieuwe generatie. De middenvelder mocht al twee competitieduels in de basis beginnen en bewees zich opnieuw tijdens de trainingsweek in Turkije. Hij mag voorlopig bij het eerste elftal blijven.

10 januari 2016 - 12:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesb5ccac970af30abbc7c7a200bda9f31a_normal
Van de Beek heeft heel wat in zijn mars en laat dat ook zien. © Pro Shots

Zoals dat wel vaker gaat met grote talenten, drukken ze vrij plotseling hun neus tegen het venster. Van de Beek (18) deed dit voor het eerst aan het einde van de eerste seizoenshelft en laat die stijgende lijn voorlopig nog niet los. Dat is ook Frank de Boer opgevallen.

“Donny maakt officieel deel uit van de beloften, maar nu Thulani Serero last heeft van pijntjes blijft hij tot nader order bij ons,” meldt De Boer tijdens zijn analyse van Ajax - Hamburger SV (3-1). Van de Beek mocht halverwege de tweede helft invallen en voldeed aan de verwachtingen.

Voor Vaclav Cerny en 'Appie' Nouri komt de stap naar de hoofdmacht nog iets te vroeg. Cerny is er nog niet aan toe om volledige wedstrijden op het hoogste niveau te spelen, Nouri moet bij Jong Ajax werken aan zijn omschakeling. Als deze verbeterpunten worden opgepikt, komt het goed. Niemand die daar over twijfelt.

“Ik ben geen speler die het moet hebben van individuele acties,” aldus Van de Beek zelf in gesprek met Voetbal International. “Ik moet zorgen dat de buitenspelers aan het werk kunnen in een-tegen-een-situaties. Dat ging lekker tijdens mijn invalbeurt, ik heb een goede klik met Amin Younes.”

De prestaties van Van de Beek vallen niet alleen op in de Amsterdam Arena of op De Toekomst, maar ook over de grens. Wesley Sneijder kwam rond de laatste training in Belek even buurten bij zijn oude club en sprak vol lof over de ontwikkeling van het nieuwste groeibriljantje.

“Het is goed om te zien dat er weer veel nieuw talent opstaat bij Ajax. Vooral Van de Beek valt me op. Al voor zijn debuut hoorde ik goede verhalen over hem en nu weet ik waarom,” aldus Sneijder tegenover VI.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >