Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven is bijna hersteld en zoekt naar 'goede gevoel'

Tegen de tijd dat de competitie wordt hervat, staat Daley Sinkgraven een jaar onder contract bij Ajax. Het gekke is dat de aanvallende middenvelder nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt. Dat zegt misschien wel iets. En dan kwam er ook nog eens een knieblessure plus operatie overheen.

06 januari 2016 - 10:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesbe44bae5158167a196d144cfdf346f94_normal
Het wordt knokken voor een plekje op het middenveld. © Pro Shots

Het goede nieuws is dat die kniekwetsuur bijna genezen is. “Alleen als ik mijn knie buig, als ik doordruk, voel ik 'm nog een beetje,” schetst Sinkgraven tegenover Ajax TV de stand van zaken. “Misschien moet ik met korte, felle partijtjes een beetje inhouden, verder kan ik alles meedoen.”

De twintigjarige aankoop begon het seizoen veelbelovend. Hij was de ster van de voorbereiding, maar wist die lijn niet door te trekken. Ook omdat hij diverse keren als linksbuiten werd opgesteld, bij gebrek aan beter. Dat begon net zo leuk – denk eens aan Rapid Wien-uit – maar zakte weg.

“Mijn seizoen tot nu toe verloopt wisselvallig. Ik deed het prima in de voorbereiding, speelde goede oefenpotjes. Toen kreeg ik een dipje en kwam ik op andere posities te spelen. Ik moest mezelf een beetje 'opvechten', maar toen raakte ik geblesseerd. Het begint nu weer opnieuw. Tijd om terug te knokken.”

Het talent heeft bij sc Heerenveen laten zien wat voor leuke dingen hij kan doen. De dingen waren zelfs zo leuk dat Ajax hem oppikte. Sinkgraven was bovendien geen misselijke investering. We praten over een transfersom van rond de 7 miljoen euro. En die kan nog verder oplopen.

Sinkgraven zelf geeft toe dat het nog een beetje zoeken is naar het goede gevoel. “Als je kijkt naar mijn prestaties bij Heerenveen en Ajax zit daar een groot verschil tussen. Ik heb er niet echt een verklaring voor, maar denk dat het wel goed komt.”

“Soms gaan dingen goed en dan denk je: nu zit ik er lekker in. En soms gaat het niet. Dan moet je naar een oplossing zoeken. Dat ga ik doen, onder meer door veel te trainen. Een echte blessure heb ik nog nooit meegemaakt en het kan erger dan zes weken, maar niemand wil geblesseerd zijn. Ik ga hard trainen en hoop op mijn oude niveau terug te komen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >