Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rol huurling Zivkovic bij Willem II lijkt nu al uitgespeeld

De relatie tussen Willem II en Richairo Zivkovic staat op klappen. Ajax verhuurde zijn spits, maar het is inmiddels de vraag of Zivkovic het seizoen wel afmaakt in Tilburg. Als Zivkovic al blijft, hoeft hij niet meer op veel speeltijd te rekenen.

24 januari 2016 - 14:32
UsershyraDesktopajax_dataimages32634ea7f060bcc52e9256c1373bdb8b_normal
Rondom Zivkovic ontstaan telkens allerlei problemen. © Pro Shots

Zivkovic scoorde dit seizoen in het shirt van Willem II pas twee keer en keek in Heerenveen vanaf de tribune toe hij zijn tijdelijke teamgenoten met 3-1 verloren. De negentienjarige spits ziet zijn kansen op speeltijd met de week verder slinken en dat is niet waarom hij werd verhuurd.

“Ik ben Zivkovic helemaal niet zat, maar we maken nu een keuze met andere spelers op de flanken. Zivkovic speelde er ook een tijdje, maar we weten allemaal dat hij geen flankspeler is. Dat is geen succes gebleken,” reageert trainer Jurgen Streppel voor de camera van Fox Sports.

“Hij hoeft van mij niet weg, maar... Weet je wat het is: hij komt om te spelen, dat is de afspraak met Ajax. Maar ik bepaal de opstelling. Als Zivkovic beter is dan een ander, speelt-ie. Maar het ziet er bij ons niet naar uit dat hij na de winterstop nog veel gaat spelen.”

Een mogelijke oplossing is een verhuizing naar Roda JC. Die link wordt gelegd en als het zo ver komt, betekent dit voor Zivkovic zijn vierde club in krap twee seizoenen tijd. Dat tikt wel erg hard aan en is absoluut geen goed teken...

Roda-trainer Darije Kalezic bevestigt na enig aandringen dat aan de komst van Zivkovic wordt gewerkt. “Daar gaan we voor,” geeft hij uiteindelijk toe. Streppel meldt op zijn beurt weer dat er 'niks van klopt' en daarmee is de zoveelste soap rond Zivkovic geboren.

Een eventuele verhuizing van de spits naar Kerkrade moet worden goedgekeurd door Willem II, dat met Ajax afspraken heeft die gelden tot het einde van het seizoen. Het is hierbij goed om in het achterhoofd te houden dat Willem II en Roda op de ranglijst allebei bivakkeren in de onderste regionen en dus elkaars concurrent zijn.

Daarnaast lijkt het erop dat Zivkovic best nog wat te kiezen heeft, aangezien meer clubs interesse hebben.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >