Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik vindt zoektocht Ajax naar nieuwe spits niet prettig

De zoektocht naar een nieuwe spits duurt nog altijd voort. Frank de Boer ziet graag een nieuwe spits komen naar Amsterdam voor het geval Arek Milik wegvalt. Milik vindt dat op zijn beurt dan weer niet zo prettig.

23 januari 2016 - 12:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesd5380ba087f22883ebec2535fd153f69_normal
Een blessure van Milik zou op dit moment een doemscenario betekenen. © Pro Shots

“Het is nooit fijn als je zelf spits bent en de trainer is op zoek naar een spits,” zegt Milik tegen AT5. Het moge duidelijk zijn dat De Boer kijkt naar het grotere plaatje. Vanuit zijn optiek lijkt een extra spits op dit moment zeker geen overbodige luxe.

“We zijn niet tevreden over Yaya Sanogo op dit moment. Hij is niet honderd procent fit. Dus als Milik wegvalt, wat dan?," zei De Boer vrijdag bij het wekelijkse perspraatje.

Tsja wat dan? Davy Klaassen zou eventueel in de spits kunnen spelen, maar is nog geblesseerd. Ook Anwar El Ghazi deed het al een paar keer aardig in de punt van de aanval, maar heeft last van een kleine vormcrisis.

Een blessure van Milik zou dus een groot probleem betekenen. De Boer wil er voorlopig nog niet aan denken en de trainer klopte vorige week al een keer af op dit doemscenario.

Het is dus zaak dat er snel duidelijk komt over Sanogo. Voor het eventueel terugsturen van de Franse spits naar Arsenal verwees De Boer door naar Marc Overmars. Voor die tijd lijkt de komst van een nieuwe spits naar Amsterdam nog ver weg.  

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >