Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Directie ADO stuurt excuusbrief naar Ajax en Bazoer

Het kon natuurlijk ook niet anders, maar het is goed dat het gebeurt. De directie van ADO Den Haag heeft een brief op de post gedaan met Ajax en Riechedly Bazoer als geadresseerden. De moraal van het verhaal: sorry, sorry, sorry, dit had nooit mogen gebeuren.

19 januari 2016 - 14:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesb1bd90ae6915793f3a76091ba290b36c_normal
Grote kans dat een aantal boosdoeners hier op de foto staat. © Pro Shots

Moeten we uitleggen wat er is gebeurd? Grote kans van niet. Het ganse land is op de hoogte van de racistische leuzen die de hele wedstrijd richting Bazoer werden gezongen. Het is treurig dat zulke zaken anno 2016 nog steeds plaatsvinden. En nog treuriger dat iedereen vervolgens naar elkaar wijst om het op te lossen.

Gelukkig heeft de directie van ADO de enige juiste stap gezet door excuses aan te bieden. “Ik heb maandag eerst uit het hart een excuusbrief geschreven. Ik kan me voorstellen dat Ajax hier ook zeer teleurgesteld en ontstemd over is, daarom heb ik gevraagd onze excuses over te brengen aan Bazoer,” meldt directeur Jan-Willem Wigt.

“Bij mij overheerst woede, machteloosheid, frustratie en ik heb er slecht van geslapen. Je verwacht niet dat mensen naar hun eigen stadion komen om dit te doen,” vervolgt hij. “Beeld en geluid komt beschikbaar. We hebben geavanceerde apparatuur dus de kans is redelijk groot dat we de daders pakken.”

Naast ADO zelf is ook het Openbaar Ministerie (OM) benieuwd naar het beschikbare materiaal. Wie weet wordt het na bekijken van de beelden overgegaan tot vervolging. Straffen zouden kunnen oplopen tot een jaar of vijf, maar het OM zelf liet al weten dat zulke zaken juridisch zeer lastig in elkaar zitten. Verwacht daar dus niet al te veel van.

Het is ook nog maar de vraag of ADO zelf een pittige straf krijgt opgelegd. De club volgde zondag namelijk alle protocollen die de KNVB heeft uitgestippeld, al luidt het protocol inmiddels dat van het protocol mag worden afgeweken. Als een club erop kan wijzen dat het de richtlijnen van de KNVB volgde, valt het motief voor een zware straf weg.

Op dit vlak is het woord aan de onafhankelijk aanklager betaald voetbal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >