Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Men verwacht dat wij spits van 15 miljoen halen'

Frank de Boer raakt een beetje geïrriteerd. Dat valt deels te begrijpen. Het beleid van Ajax komt kort door de bocht neer op 'voor een dubbeltje op de eerste rang'. Investeren in een spits is niet mogelijk. En dat mag de trainer telkens uitleggen. “Maken 'hoopspelers' je kampioen?"

29 januari 2016 - 14:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesc1f7b958446c96e630fac62783c22ef7_normal
En inmiddels is het eind januari... © Pro Shots

Als Ajax een spits had rondlopen van het kaliber-Luuk de Jong, dan was het misschien wel gelukt om de vijfde landstitel op rij binnen te halen. En misschien was de stand van zaken dan dit seizoen ook wel heel anders geweest. De realiteit leert dat het niet leuk is om spits van Ajax te zijn.

Of is Arek Milik niet de superspits waar Ajax behoefte aan heeft? Feit is dat de club zoekt naar versterking in de voorste linie, ook omdat Yaya Sanogo niet voldoet. En feit is ook dat Milik dat niet heel erg leuk vindt, omdat er weinig vertrouwen uit spreekt.

Maar ja, over de zoektocht van Ajax naar de ideale spits kun je langzaam een boek schrijven. De Boer: “Het beleid is zo dat we eerst moeten verkopen. Of er iets is veranderd sinds ik in Turkije de stand van zaken schetste? Nee. We willen heel graag een spits erbij, maar dat is niet mogelijk in financiële zin.”

“We willen allemaal kampioen worden, dat begrijpt de hele club. Maar we kunnen geen spelers van 10 of 15 miljoen euro plus zoveel salaris halen. Jongens die 15 miljoen euro kosten, geloof mij nou maar, die komen niet naar Nederland toe. Daar moeten we nou eens vanaf,” vervolgt de trainer.

Het is goed zoeken naar iemand die vindt dat Ajax morgen 15 miljoen euro moet neertellen voor een spits, maar volgens De Boer is dat wel de realiteit. Hij verklaart tegenover Ajax Life: “Nee, dat roept niemand. Maar zo'n kwalitatief goede speler wordt wel verlangd. Als je in dat rijtje komt, zit je in die categorie. Je betaalt in Nederland al 6 miljoen voor Daley Sinkgraven, die nog niets heeft bewezen. Maar misschien wel een grote toekomst heeft. Zo moet je het zien, denk ik.”

De categorie 'hoopspelers' is voor De Boer ook een gepasseerd station. “Een 'hoopspeler' kan zeker over talent beschikken, maar maakt-ie je kampioen? Iemand kan het redelijk doen in Zuid-Amerika en een grote toekomst voor zich hebben, maar daar kan-ie overal lopen en hier kom je in een heel andere cultuur. Ook moet zo'n spits een ander spelsysteem leren kennen. Dan is het zo alweer mei.”

En Bertrand Traoré dan? “Traoré zou een goede optie zijn, maar die mag niet weg omdat zijn club (Chelsea, red.) hem liever niet in de eredivisie wil laten spelen. En die jongen speelt al niet eens bij zijn club.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >