Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax maakt geen haast met zoektocht naar opvolger Jonk

Langzaam maar zeker nadert de hervatting van de competitie. Niet alleen voor het eerste elftal, ook voor de jeugdteams. De jeugd moet het voorlopig doen zonder hoofd jeugdopleiding. Het is de bedoeling dat er een opvolger van Wim Jonk wordt aangesteld, maar de club heeft geen haast.

11 januari 2016 - 12:45
UsershyraDesktopajax_dataimages38007c43b30f960d624d949147077669_normal
Er wordt straks gewoon gevoetbald, ook al gaan zaken anders. © Pro Shots

Ajax besloot het dienstverband van Jonk kort voor de jaarwisseling te beëindigen en zijn kielzog keerden zo'n tien performance trainers hun rug richting De Toekomst. Zij verklaarden zich stuk voor stuk solidair met hun baas.

De winterstop benutte Ajax om alles op een rijtje te zetten en de vrijgekomen taken te herverdelen. Er is door het technisch hart een tussenoplossing gevonden. De taken van de hoofd jeugdopleiding worden verdeeld tussen de zittende coördinatoren van de boven-, midden-, en onderbouw, in nauwe samenwerking met Dennis Bergkamp.

“Gezien de interne mogelijkheden is vervangen op dit moment niet direct nodig. Daardoor kan er op zorgvuldige wijze naar de juiste persoon worden gezocht,” meldt Ajax op zijn digitale thuis. “Zoals het er nu naar uitziet is er voldoende deskundigheid in huis om het wegvallen van Wim en de overige collega's intern te kunnen opvangen,” voegt Said Ouaali toe.

Ouaali is coördinator bovenbouw en benadrukt nog maar eens dat het beleid van de jeugdopleiding blijft zoals het was. “We hebben met z'n allen een en hetzelfde doel: zorgen dat de spelers zich door kunnen ontwikkelen binnen de jeugdopleiding en ze zodoende klaarstomen voor het eerste elftal.”

Winston Bogarde, John Bosman, René Stam en Richard Witschge blijven aan als individuele trainers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >