Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax flitst maar dertig seconden tegen Vitesse

Het begon leuk. En we maakten ons al op voor meer. Veel meer. Dat viel helaas een beetje tegen. Maar het goede nieuws is dat Ajax dit seizoen 'gewoon' zes punten pakt tegen Vitesse. Dat is wel eens anders geweest, nu staat er 1-0 op het bord. Riechedly Bazoer werd al in de eerste minuut matchwinnaar.

23 januari 2016 - 22:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4ec5c5dca47299f5e2b4c6658f6e834_normal
Younes doet leuke dingen, maar moet het langer volhouden. © Pro Shots

Er gingen wat stemmen op Bazoer te trakteren op een applaus bij zijn eerste balcontact en het werd zelfs een juichsalvo. De middenvelder sloot goed aan en hoefde bij zijn eerste actie de bal slechts nog in het doel te schuiven. De open hoek was zo groot dat dit geen enkele moeite kostte.

Dat mocht doelman Elroy Room zich aanrekenen. Hoe goed Mitchell Dijks ook door zijn man heen liep om een voorzet af te leveren, Room had die bal nooit mogen loslaten. De enthousiaste start van Vitesse kreeg daarmee een onverwachte wending. Meestal heeft Ajax wel een kwartiertje nodig om zich in zo'n tegenstander vast te bijten.

De bliksemstart kreeg helaas geen vervolg, het balbezit van de Ajacieden bleef beperkt tot 38 procent. Het lukte slechts een enkele keer om via een aanval de vrijstaande man te vinden en als die eens werd gevonden, eindigde de bal niet tegen de touwen. Joël Veltman maaide half mis, Anwar el Ghazi schoot te vroeg en had veel verder kunnen doorlopen.

Ajax kwam ook na rust eigenlijk geen moment in de problemen, maar aanvallend leek het nergens naar. We moeten daarom spreken over een oersaaie wedstrijd, al werd een lastige klip als Vitesse omzeild en oogde de defensie zelfs na het uitvallen van Kenny Tete zeer solide. Mike van der Hoorn verdiende complimenten voor zijn invalbeurt en Veltman deed het prima op rechtsback.

Hoewel niemand in de Amsterdam Arena de polonaise inzette, weet je nooit waar deze zege gezien de ranglijst nog eens goed voor is. Het blijft zorgelijk dat het Frank de Boer niet lukt om de aanval aan de praat te krijgen. Er wordt wat geschoven met poppetjes – El Ghazi mocht starten en zorgde net als Amin Younes wel voor wat dreiging – maar het gewenste resultaat leverde dit ook tegen Vitesse niet op.

Zo'n wedstrijd als deze valt gemakkelijker te accepteren met de ploeg uit Arnhem als tegenstander dan een willekeurige club uit het rechterrijtje. Al zijn op basis van de laatste 89 minuten vast niet alle stadiongangers het daarmee eens.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >