Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax druk bezig met kijken of Sanogo terug kan naar Arsenal

Yaya Sanogo. Nou, goed, hoe zullen we het zeggen... Zijn avontuur bij Ajax is niet echt geworden wat we er met z’n allen van hadden gehoopt. En ja, we zeggen dit in voltooid verleden tijd, want de kans dat het nog goed komt is niet heel groot. Ajax is nu zelfs aan het kijken of het de spits terug kan sturen naar Arsenal.

20 januari 2016 - 09:56
UsershyraDesktopajax_dataimages9aa700b37a2f3a6e724e40238e93a4d4_normal
Het hoogtepunt van Sanogo bij Ajax: de versierde penalty tegen Twente. © Pro Shots

Het is niet dat de club zich heeft vergist in de voetbalkwaliteiten van Sanogo, zegt Frank de Boer in gesprek met AT5. “De voetbalkwaliteiten wisten we. Hij kan echt een heel goed aanspeelpunt zijn. Hij is groot, als je hem ziet koppen met voorzetten: fantastisch.”

Over de fitheid van de spits – die zijn hoogtepunt bij Ajax beleefde toen hij op bezoek bij FC Twente (2-2) een penalty versierde – is De Boer minder te spreken. “Je hebt een lang traject om hem fit te krijgen. Maar door omstandigheden is het ons niet gelukt en is het hem ook niet gelukt.”

“Hij moet eerst zorgen dat hij honderd procent fit wordt en op dit moment is hij dat nog niet. We moeten hem continu in de gaten houden. Daar kunnen we eigenlijk niet op wachten, natuurlijk. Je moet er gewoon zeker van zijn dat als Pietje geblesseerd is, dat Kareltje op zijn plek kan staan. En niet dat hij al na zestig minuten per se gewisseld moet worden.”

Om die reden is het terugsturen van Sanogo een optie.“We zijn wel druk bezig, dat maakt het ook weer eventueel makkelijker voor andere mensen,” vertelt De Boerover het terugsturen van Sanogo. Voor wie het dan precies makkelijker wordt, is ons niet helemaal duidelijk. Alleen Kasper Dolberg wordt als voorbeeld genoemd, maar het zou ook zomaar kunnen dat het vertrek van Sanogo de weg vrij maakt voor een aankoop.

Want De Boer herhaalt het nog maar eens: om een nieuwe spits te halen, moet er eerst iemand vertrekken. Als dat gebeurt, zijn er volgens de trainer voldoende spitsen die naar Ajax willen, al blijft het lastig.

“Je hebt altijd opties, je wordt bestookt met spitsen. Zowel in de vriendenkring als gewoon zaakwaarnemers die mij bestoken, maar het meest natuurlijk Marc Overmars. Dat blijft gewoon verschrikkelijk lastig. Je wilt iemand die direct inzetbaar is. Die écht het verschil kan maken en je écht kampioen kan maken, met de andere selectiespelers. Die hebben we nog niet gevonden.”

Maar waarom een nieuwe spits als je Arek Milik al hebt? Het heeft er vooral mee te maken dat De Boer niet nog eens wil afkloppen dat Milik niet geblesseerd moet raken. “Hij doet het helemaal niet slecht,” zegt de trainer over zijn nummer 9. “Maar stel dat hij geblesseerd raakt op 1 februari, wat dan?”

Als voor het sluiten van de transfermarkt nog ruimte komt in de selectie, wordt het nog lastig een spits te vinden die aan alle eisen voldoet. Een Ajaxspits moet eigenlijk alles kunnen, zegt De Boer. “Bij Ajax leggen we de lat heel hoog. Daarom vind ik dat Arek het gewoon heel goed doet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >