Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bijna acht jaar ongeslagen tegen Roda JC

Het laatste uitduel met Roda JC is alweer ruim twee jaar geleden. Maar elke Ajaxsupporter kan zich het sprookje van Jairo Riedewald ongetwijfeld nog goed herinneren. De verdediger hoopt zondag (aftrap 12.30 uur) weer te kunnen scoren in Kerkrade.

30 januari 2016 - 15:36
UsershyraDesktopajax_dataimages7cecab937a7ad7cf18a21a358302ca43_normal
Riedewald hoopt na 42 competitieduels weer eens te scoren voor Ajax. © Pro Shots

Riedewald maakte in december 2013 zijn debuut voor de Amsterdammers op bezoek bij Roda JC. De Ajacied kwam er tien minuten voor tijd in voor Christian Poulsen. Er zijn al heel wat jongensboeken geschreven bij Ajax, maar die van Riedewald spande wel de kroon. De toen 17-jarige verdediger maakte namelijk niet alleen de gelijkmaker, in de laatste minuut zorgde hij ook voor de winnende treffer. Dat doelpunt leidde tot enorme vreugde in het uitvak.

Sindsdien speelde Riedewald 42 competitieduels in de hoofdmacht van Ajax, maar wist hij telkens niet te scoren. Ondanks dat de hoofdtaak van Riedewald het tegenhouden van doelpunten is mag er volgens hem wel weer eens een doelpuntje bij. “Het zou leuk zijn als ik die derde wéér tegen Roda maak,” zegt hij in gesprek met Het Parool.

'We willen meer creëren, laat dat duidelijk zijn'

Frank de Boer verwacht overigens geen makkie tegen de nummer 13 van de eredivisie. “Het is een ploeg met veel nieuwe spelers, die zich dolgraag willen bewijzen. Ze zijn dolblij dat ze in de eredivisie spelen. Met passie kun je ver komen. Daar moeten we ons bewust van zijn.”

Die passie is bij Ajax de laatste paar wedstrijden ver te zoeken. Al vindt De Boer dat we ook weer niet te dramatisch moeten doen over het saaie Ajax. “Maar uiteindelijk willen we meer creëren, laat dat heel duidelijk zijn.”

De trainer kan naar alle waarschijnlijkheid wel weer beschikken over zijn aanvoerder Davy Klaassen. De aanvallende middenvelder is opgenomen in de negentienkoppige selectie voor Roda JC. Uit voorzorg neemt De Boer wel een extra speler mee naar Kerkrade.

Ajax won dit seizoen alle wedstrijden op nepgras

Het is dus nog even afwachten of Klaassen daadwerkelijk zijn rentree gaat maken, maar ook zonder de aanvoerder moeten de drie punten kunnen worden gepakt in Kerkrade. De laatste competitienederlaag van Ajax tegen Roda JC (uit en thuis) is bijna acht jaar geleden. Sindsdien wonnen de Amsterdammers elf keer, drie keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Roda JC speelt de wedstrijden op nepgras, maar over een eventueel kunstgrassyndroom wilde De Boer niets weten. En terecht. Ajax won dit seizoen alle vier de wedstrijden op kunstgras. “We gaan wel aardig op kunstgras. Even afkloppen. Maar alleen het laatste duel van vorig seizoen met FC Dordrecht ging verloren. Die wedstrijd ging nergens meer over.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >