Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax, Arena nemen maatregelen en vervangen grasmat

De maat is vol, zo kan het niet langer! Ajax en de Amsterdam Arena hebben na onderling overleg besloten om helemaal opnieuw te beginnen. Er wordt nog deze week een verse grasmat in het stadion gelegd, in de hoop dat er tijdens de klassieker weer normaal voetbal mogelijk is.

27 januari 2016 - 16:56
UsershyraDesktopajax_dataimages217cf6dfe22f1e71031433493f61ee08_normal
Grote kans op uitglijders bij schoten op doel... © Pro Shots

Nee, het puntenverlies tegen Heracles Almelo lag niet aan de grasmat. Maar het was wel van invloed op de wedstrijd. Het is niet erg als een veld glad is, maar dan moet het wel door de regen komen en niet zijn vanwege een losse bovenlaag.

Bovendien werd het gladde veld een gevaar voor de gezondheid van de spelers. Vraag dat maar aan Anwar el Ghazi, die tijdens Ajax - Fenerbahçe onderuit gleed en een paar weken niet in actie kon komen. Sindsdien is hij ook nog eens zijn goede vorm kwijt.

Het was dinsdag tegen Heracles even de vraag of Mitchell Dijks wel verder kon na een uitglijder. De linksback gleed uit en voelde aan zijn bovenbeen, inclusief moeilijk kijken erbij. Het probeerde in de rust of het nog ging. Het bleek te gaan. Al oogde Dijks ook weer niet topfit.

Hoe dan ook, het wordt hoog tijd dat er weer een goed veld komt te liggen in de Arena. De grasmat die as we speak wordt verwijderd, was dat duidelijk niet. Het veld werd half oktober direct na het Amsterdam Dance Event uitgerold, maar voldeed eigenlijk geen moment.

Er is ruim een week de tijd om het gras optimaal te prepareren voor Ajax - Feyenoord. Die belangrijke wedstrijd wordt 7 februari gespeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >