Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hato: ‘Echt heel speciaal dat ik Talent van het Jaar ben’

Jorrel Hato werd na Ajax - Almere City (3-0) door de technische staf verkozen tot Talent van het Jaar. De achttienjarige verdediger legde dik verdiend beslag op de Marco van Bastentrofee. Reden om even met Hato na te praten!

12 mei 2024 - 18:41
Hato 1200
Hato krijgt de trofee uit handen van zijn coach. © De Brouwer

Gefeliciteerd, Jorrel! Een mooie persoonlijke prijs! Zag je het stiekem al een beetje aankomen?
“Allereerst, dankjewel! Ja, ik zag het wel een klein beetje aankomen. Ik ben er heel blij mee.”

Hoe trots ben je op deze prijs?
“Het is natuurlijk een ontzettend mooie prijs om te ontvangen, zeker omdat het over een heel seizoen gaat en niet een losse wedstrijd. Dat je dan wordt gekroond tot Talent van het Jaar, maakt me wel blij.”

Wat zegt het over jouw ontwikkeling?
“Dat het allemaal heel snel is gegaan voor mij. Ik ben nog steeds maar achttien jaar. Er zijn genoeg jonge spelers in ons team, dus ik vind het echt heel speciaal dat ik deze prijs heb gewonnen.”

Weet je al waar je ‘m gaat neerzetten?
“Daar hoef ik niet over na te denken. Ik zet ‘m naast de Abdelhak Nouritrofee. Die kreeg ik toen ik vorig seizoen werd uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding.”

Het was een lastig seizoen voor iedereen bij Ajax. Hoe kijk jij terug op je eigen prestaties?
“Het was een ontzettend leerzaam seizoen. Een zwaar seizoen ook. Zowel fysiek als mentaal. Fysiek omdat ik alles heb gespeeld en mentaal omdat we veel tegenslagen moesten verwerken. Dat vond ik soms best lastig. Uiteindelijk denk ik dat ik voor mezelf een prima seizoen heb gedraaid. Ik maakte ook in positieve zin best veel mee. Het was allemaal niet alleen maar negatief.”

Aanbevolen
Brobbey en Hato Ajacied en Talent van het Jaar 2024

Kun je dat toelichten?
“Ik heb mijn debuut mogen maken bij het Nederlands elftal, ik ben aanvoerder bij Ajax geweest in een Europese wedstrijd en ben nu gekroond tot Talent van het Jaar. Dat is niet niks. Ik sta eigenlijk nog helemaal aan het begin van mijn carrière.”

Wat zijn jouw doelen voor komend seizoen?
“Daar ga ik in de vakantie eens rustig over nadenken, haha! Daar heb ik dan alle tijd voor. Maar goed, eerst maar eens boeken.”

De titel Ajacied van het Jaar is voor Brian Brobbey. Terecht wel, toch?
“Ja, ja, ja! Ik denk dat Brian persoonlijk een heel goed seizoen draait. Dus ja, dik verdiend. Ik ben ook trots op hem.”

Misschien word je volgend jaar zelf wel Ajacied van het Jaar. Dan kun je de Rinus Michelstrofee naast de twee andere prijzen zetten.
“Nou ja, dat zou wel mooi zijn!”

Tot slot, door de zege op Almere City en puntenverlies van NEC en FC Utrecht hoef je geen play-offs te spelen. Blij mee?
“Ik wist in de rust dat NEC achterstond bij Feyenoord, maar verder kregen we er op het veld niks van mee. Ik was er tijdens de wedstrijd in mijn hoofd ook helemaal niet mee bezig. Maar het is wel lekker dat we nu zeker zijn van de vijfde plek, want in play-offs heeft niemand zin.”

Aanbevolen
Trotse Brobbey zet Rinus Michelstrofee naast zijn bed

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >