Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Fitz-Jim denkt dat Jong Ajax tegen ADO winst verdiende

Jong Ajax ging vrijdag op bezoek bij ADO Den Haag met 2-1 onderuit. Toch deden de talenten niet onder voor de ploeg uit de Hofstad. Kian Fitz-Jim denkt dan ook dat winst voor de Amsterdammers niet onverdiend was geweest.

02 maart 2024 - 08:47
Fitzjimadojaj800
Fitz-Jim schoot Jong Ajax op voorsprong. © Pro Shots

‘Een wereld van verschil’. Die term gebruikte de middenvelder om de wedstrijden tegen Telstar en ADO met elkaar te vergelijken. Van eerstgenoemde verloor een ongeïnspireerd Jong Ajax maandag met harde cijfers: 0-3. “Een verschil in het team, maar ook persoonlijk. Dit zou de norm moeten zijn,” erkent Fitz-Jim na afloop voor de camera ESPN

De ploeg van Dave Vos liet zich in het Bingoal Stadion – we houden de naamswijzigingen amper bij – van zijn beste kant zien. Hoewel ADO de eerste grote kans kreeg, was het Jong Ajax dat brutaal op voorsprong kwam. Fitz-Jim nam het doel van grote afstand onder vuur. Het schot werd onderweg aangeraakt en plofte zo achter Nick Marsman.

“Ik had veel ruimte. Ik dacht: ik schiet gewoon,” zo zegt Fitz-Jim achteraf over zijn goal. “Gelukkig gaat-ie erin. In wedstrijden tegen clubs als NAC Breda en ADO krijg je veel ruimte. Het veld is groot. Andersom is dat ook zo. Ze spelen anders dan bijvoorbeeld Telstar. Het zijn een soort van eredivisieploegen.” 

Aanbevolen
Van ’t Schip verklaart reden rust geven aan selectie

Jong Ajax kreeg vervolgens heel wat kansen om de score uit te breiden. Zo schoot Jaydon Banel op de paal en zag Nassef Chourak hoe Marsman zijn kopbal keerde. Fysiek legden de talenten het wel af tegen ADO. Dat bleek toen Timothy Derijck de thuisploeg vanuit een corner op gelijke hoogte kopte.

Ook na rust bleef Jong Ajax kansen creëren. Fitz-Jim had eigenlijk zijn tweede moeten maken, toen hij het halve veld overstak en naast schoot. “Het was een lange sprint. Ik werd op een gegeven moment ook ingehaald. Als ik ‘m in de korte hoek schiet, maak ik ‘m. Waarom ik dat niet deed? Tja, dat is achteraf makkelijk praten.”

De complimenten waren er voor Jong Ajax, maar ADO ging er met de punten vandoor. Ditmaal was Alex Schalk trefzeker met het hoofd. Fitz-Jim baalde daarvan. Hij denkt dat er meer had ingezeten voor zijn ploeg. “ADO had periodes waarin ze veel de bal hadden en ons naar achter duwden, maar ik denk dat wij de winst verdienden.” 

Ondanks de nederlaag, was er ook goed nieuws. Mika Godts maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed. Hij kwam na een uur binnen de lijnen en liet zich gelijk zien. Dat mag hij over een week weer doen, als NAC op bezoek komt in Amsterdam.

Aanbevolen
Raad aantal Ajacieden op Villa Park en win kaarten voor Ajax - Aston Villa!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >