Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Realistische Noordam: ‘Chelsea maatje te groot voor ons’

De indrukwekkende Europese campagne van Ajax Vrouwen zit er zo goed als op na een ruime 3-0-nederlaag tegen Chelsea in de eigen Johan Cruijff Arena. Suzanne Bakker en Nadine Noordam spreken na afloop toch met trots over hun ploeg.

20 maart 2024 - 08:52
Noordamajache800
Noordam was aanvoerder bij afwezigheid van Spitse. © Pro Shots

Ajax Vrouwen had eigenlijk maar één wapen dat vooraf al bekend was: tomeloze inzet als enig strijdmiddel tegen een simpelweg te groot kwaliteitsverschil. Dat én de steun van een enthousiast publiek, dat tot het laatste fluitsignaal fanatiek bleef aanmoedigen. Het bleek te weinig om wederom in eigen huis te stunten tegen een Europese grootmacht. Liefst 35.991 supporters kochten een kaart. Hetgeen een Nederlands record betekende.

De bezoekers uit Engeland waren sneller, behendiger, meedogenlozer, slimmer en sterker in de duels. Ajax Vrouwen beleefde op zijn beurt een leerzame avond, al had de ploeg in de openingsfase pech toen een schot van de verder weinig zichtbare Romée Leuchter op de paal belandde. Dichter bij een doelpunt zou Ajax Vrouwen, dat speelde zonder de geschorste Sherida Spitse, niet meer komen. 

Wie de statistieken na afloop bekeek, kon concluderen dat beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden op de meeste aspecten van het spel. Alleen offensief scoorde Chelsea beter, resulterend in een aanzienlijke hoeveelheid doelpogingen en de belangrijkste statistiek: doelpunten. Dat werden er uiteindelijk drie, waardoor het zicht op een sensationele plek in de halve finales voor de speelsters van vertrekkend trainer Bakker in de diepe mist verdween.

Aanbevolen
Ondanks nederlaag veel enthousiasme in fotoverslag Ajax Vrouwen - Chelsea

Op de vraag of we vrouwen tegen meisjes zagen spelen, antwoordde Bakker na afloop ontkennend. “Dat vind ik te zwaar aangezet. Chelsea speelt al jaren op een hoger niveau. Wij hebben met zeven wedstrijden in de Champions League minder bagage, maar ik vind het geen schande dat er verschil is. Onze meiden leren snel.”

Noordam, bij afwezigheid van Spitse aanvoerder, sloot zich bij die woorden aan. “We hebben een jonge ploeg en waren tegen Chelsea wat minder. Het tempo dat we dit seizoen in de Champions League spelen, nemen we mee in de competitie, waardoor onze tegenstanders het ook moeilijker hebben.”

De middenvelder sprak ondanks de ruime nederlaag met trots over haar ploeggenoten. “Het is jammer dat je met 0-3 van het veld stapt, maar we hebben veel veerkracht getoond. Met name in de tweede helft. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar Chelsea was een maatje te groot. Daar moeten we eerlijk in zijn.”

De return, volgende week op Stamford Bridge, lijkt een formaliteit. Bakker kan sowieso niet beschikken over het zestienjarige talent Lily Yohannes. “Ook daar willen we ons op de kaart zetten. Voetballen doe je om te winnen, dus dat gaan we daar ook weer proberen.”

Aanbevolen
Kroes over nieuwe trainer, technisch directeur, selectie en titelambities

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >