Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mannsverk: ‘De verdedigers zijn mijn beste vrienden’

Aston Villa is een van de zwaarste tegenstanders die dit seizoen tegenover Ajax stond. Toch gaven de Amsterdammers uitgerekend tegen de nummer vier van de Premier League veruit de minste kansen weg (0-0). Het bevestigt voor Sivert Mannsverk dat de ploeg zich ontwikkelt en aan vertrouwen wint.

08 maart 2024 - 09:06
Mannsverk Ajaavl 1200
Mannsverk voelt zich prettig in het nieuwe systeem. © Pro Shots

“Aston Villa slaagde er niet goed in ons onder druk te zetten. Aan de lichaamshouding van de spelers, zag je dat ze er niet achterkwamen waar dat aan lag. Dat vond ik mooi om te zien. Het geeft je het gevoel dat je het goed hebt gedaan,” zei de middenvelder tegen ESPN na het doelpuntloos gelijkspel.

In de rust waren de Ajacieden waakzaam. Ze zagen dat de Engelsen ontevreden waren over de eerste helft en rekenden op de nodige aanpassingen in de strijdwijze van The Villans. “Ze gingen iets hoger staan. Dat ging ze iets beter af, maar dat een grote club als Aston Villa niet goed wist wat ze moesten doen, is een groot compliment voor ons.”

Mannsverk wijst daarbij ook naar het systeem met vijf verdedigers. Hij voelt zich prettig bij deze manier van spelen. “Onderdeel van mijn taak is de balans te vinden en niet veel kansen weg te geven. Ik denk dat we ons goed ontwikkelen. Je kan zien dat we elkaar vertrouwen. Het teamgevoel wordt steeds beter. Dat is belangrijk in voetbal.”

Aanbevolen
Heerlijk Europees sfeertje spat af van fotoverslag Ajax - Aston Villa

“Ik zeg altijd dat de verdedigers mijn beste vrienden zijn,” vervolgt de middenvelder. “Samen bouwen we relaties op, om er van achteruit uit te komen. Door de afstanden kort te houden en elkaar te begrijpen. Dat gaat ook goed in samenwerking met Ahmetcan Kaplan. Ik ben erg blij voor hem.”

Met de Turkse verdediger noemt Mannsverk een belangrijke naam. Sinds het duo is hersteld van blessures, oogt Ajax rustiger. Wij van Ajax Life stelden John van ’t Schip de vraag of beide Ajacieden zo onbevangen spelen, omdat ze geen rugzakje dragen. Door de lange periodes vol blessureleed maakten ze de sportieve malaise immers van een afstandje mee.

“Dat zou ermee te maken kunnen hebben,” luidt het antwoord van de trainer. “Mannsverk heeft een heel ongelukkige eerste wedstrijd gehad. Hij raakte daarna geblesseerd. In de tussentijd zag hij dat het met de ploeg niet altijd even makkelijk ging. Misschien hielp dat hem om zich niet te druk te maken. Hij is een goede voetballer, die bij zijn vorige club zelfs Champions League speelde.”

Ondanks dat Mannsverk enthousiast is over de ontwikkeling die de ploeg doormaakt, was hij donderdag niet helemaal tevreden. “Meerdere mensen hebben me gefeliciteerd. Dat vind ik niet op zijn plaats, want we hebben gelijkgespeeld. In dat opzicht ben ik niet blij, want we wilden winnen. De focus lag tegelijkertijd op onze prestatie. Daar kunnen we wel tevreden over zijn.”

Aanbevolen
Van ’t Schip roemt centraal verdedigingstrio en Europese sfeer in stadion

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >